• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gori u skupštini: Ko je uzeo pare i od koga?

Autor mondo.ba

Nakon pauze za ručak poslanici nastavili raspravu o prodaji rudnika "Ljubija". Ne biraju se riječi, pljušte optužbe.

 Skupština Ljubija rasprava novac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Šef Kluba poslanika DNS-a Spomenka Stevanović rekla je danas da bi u slučaju prodaje državnog paketa akcija u Rudnicima željezne rude "LJubija" moglo da dođe do gubitka nekoliko hiljada radnih mjesta u Prijedoru i Zenici, gdje posluje kompanija "Mital".

Stevanovićeva je rekla da bi zbog toga čak 20.000 do 30.000 ljudi moglo da bude egzistencijalno ugroženo, uključujući i radnike u "Željeznicama Srpske", koje prevoze rudu i to im je jedan od najprofitabilnijih poslova.

"Zašto kompanija `Izrael investment grupa` kupuje RŽR ako se ne može baviti eksploatacijom rude? Razlozi mogu biti samo špekulantske prirode", rekla je Stevanovićeva tokom skupštinske rasprave o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude "LJubija" /RŽR/ Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Stevanovićeva je ponovila da se o "Izrael investment grupi" i njenim vlasnicima i dalje ne zna ništa, te da će DNS glasati protiv prijedloga ove odluke, jer smatraju da time štite prirodna bogatstva, interese radnika "Arselor Mitala", "Željeznica", Prijedora i Srpske.

Ona je navela da tvrdnje da je "Mital" kupio poslanike koji su protiv odluke o prodaji akcija RŽR "LJubija" shvata kao uvredu Kluba poslanika DNS-a i kao klasičnu zamjenu teza

Njena diskusija izazvala je salvu replika poslanika u kojima se nisu birale riječi. Posebno glasni su bili Dragan Čavić (NDP) i Miladin Stanić (SDS). Čavić je pozvao MUP Srpske da istraži navode predsjednika Srpske Milorada Dodika koji je danas rekao da oni, koji ne budu glasali za prodaju RŽR „Ljubija“, rade za „Mittal“, te da ima informacije da su za to navodno primili novac.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

X

Heheh

MONDO REPORTAŽE