• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šutanovac: Koštunica bi od Srbije da napravi Kubu

Dragan Šutanovac: Ono što se dešavalo u Beogradu i na Kosovu povodom proglašenja nezavisnosti rukovođeno je iz Beograda.

 Šutanovac: Koštunica bi od Srbije da napravi Kubu Izvor: MONDO

Ministar odbrane i funkcioner Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je da ono što se dešavalo u Beogradu i na Kosovu povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije nije slučajno i da je koordinirano i rukovođeno iz Beograda i u najvećoj meri bez znanja vlade.

Sutanovac je za "Blic" izjavio da se to dešavalo po dogovoru ministra za Kosovo i Metohiju Slobodana Samardžića i tehničkog premijera Vojislava Koštunice.

On je kazao da Koštunici zamera licemeran odnos prema koalicionom parteru koji je iskazao, kako je naveo, "u rečenici da nema poverenja u njih (DS i G17 plus) iako su do sednice kada njegov predlog nije imao većinu sve odluke donosili zajedno".

Šutanovac je rekao da je Koštunica "u suštini svog bića antievropejac, čovek koji bi bez ikakvog problema zakočio Srbiju i od nje napravio Kubu".

Kako je dodao, "rečenica u kojoj Koštunica kaže da će 'Srbija u EU doći za mnogo, mnogo godina', ukazuje koliko je njegova politika bizarna, koliko mu je nebitno kako građani Srbije u ovom trenutku žive i na koji način će se lečiti i školovati".

Šutanovac je naveo da bi on kada bi bio premijer tražio saveznike i na istoku i na zapadu jer, prema njegovim rečima, "autistična politika" koju vodi sada tehnički premijer ne vodi ka rešenju bilo kog problema.

Na pitanje da li je kandidat DS-a za premijera, Šutanovac je rekao da unutar stranke o kandidatu još nije razgovarano i da ne misli da će to biti krucijalno pitanje nakon izbora.

"Bitno je da onaj ko bude vodio vladu ima jasnu politiku i podršku cele vlade, kao i stabilnu većinu u parlamentu", naveo je Šutanovac.

Govoreći o akcionom planu Vlade Srbije povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, on je rekao da je taj plan dostupan ministrima, ali samo u Generalnom sekretarijatu vlade. Dodao je da je akcioni plan usaglašen na nivou onih koji vode pregovore o Kosovu i da je svako ministarstvo uradilo svoj deo plana.

"U vladi smo dobili objedinjene te planove, imali smo vremena samo da ih kratko prelistamo uz veru da kolege znaju šta rade u svom resoru.
Bio sam uveren da će takav predlog nakon usvajanja u vladi biti dostavljen ključnim ministarstvima. Moje sumnje izazvalo je ponašanje ministra Samardžića o čijim potezima nisu upoznati ni predsednik Republike ni Vlade", rekao je Šutanovac.

On je kazao da u Vladi Srbije nikada nije pomenuta mogućnost podele Kosova i da on "nikada nije sedeo na sastanku gde je razgovarano o podeli Kosova".

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE