• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvojac oslobođen optužbi za ''Fruktonu''

Autor mondo.ba

Nedeljko Popović i Slobodan Župljanin oslobođeni su u banjalučkom Okružnom sudu optužbi da su prodajom zemljišta i objekata preduzeća "Fruktona" oštetili budžet Republike Srpske za 4,35 miliona maraka.

  Popović je bio predsjednik Upravnog odbora i Skupštine akcionara banjalučke "Fruktone", čije je većinski vlasnik postao 2003. godine, a Župljanin direktor preduzeća "Interinvest Krajs" koje je kupilo zemljište pomenute firme. Oslobađajuću presudu izrekla je sudija Snježana Kudrić koja nije obrazlagala svoju odluku. Izricanju presude nije prisustvovao Popović i advokat optuženih, dok je Župljanin odbio da komentariše presudu, prenosi Glas Srpske.

Republički tužilac Svetlanka Bijelić takođe nije komentarisala presudu, ali je najavila žalbu.

Kako dnevni list navodi, oslobađajuća presuda Popoviću i Župljaninu izrečena je nakon ponovljenog suđenja jer je Vrhovni sud RS ukinuo raniju presudu banjalučkog Okružnog suda kojom je Popović bio osuđen na dvije godine i dva mjeseca, a Župljanin na godinu i sedam mjeseci zatvora jer mu je pomogao u krivičnom djelu.

U ovom slučaju ranije je pravosnažno osuđen direktor banjalučke područne jedinice Poreske uprave RS Vitomir Đukić na godinu i šest mjeseci zatvora.

Popović i Župljanin su bili optuženi da su zajedno sa Đukićem nezakonito prodali zemljište i objekte "Fruktone" u banjalučkoj Beogradskoj ulici za 10,5 miliona maraka iako je ono bilo pod hipotekom Poreske uprave RS. Novcem od prodaje platili su nepostojeća i nedospjela potraživanja, te su onemogućili naplatu poreskog duga od 4,35 miliona maraka.

Prodaja je obavljena 2008. godine, a kupac nepokretnosti je bilo preduzeće Slobodana Župljanina "Interinvest Krajs" iz Banjaluke, navodi Glas Srpske.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE