• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Stojčinović nije jedini akter malverzacija

Autor SRNA

U SDS smatraju da istraga mora buhvatiti sve počinioce malverzacija sa zemljištem Poljoprivredne škole Banjaluka.

 SDS: Stojčinović nije jedini akter malverzacija Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nade Planinčević smatra da hapšenje bivšeg zamjenika republičkog pravobranioca Mirka Stojčinovića i predstojeći sudski proces treba da obuhvati sve počinioce malverzacija sa zemljištem Poljoprivredne škole Banjaluka, te da istraga bude proširena.

Planinčević je objasnio da SDS traži da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo Republike Srpske prošire istragu na sve aktere ovog procesa koji traje 10 godina, bez obzira o kome je riječ i na kojoj je poziciji.

“Kroz ovaj slučaj Republika Srpska treba da potvrdi svoj institucionalno- pravni kredibilitet i pokaže da su institucije Srpske iznad svakog pojedinca i svake grupe koja sebi daje za pravo da resurse građana Srpske a u funkciju ličnih interesa”, rekao je Planinčević. 

Planinčević je upozorio da se hapšenje i početak procesuiranja Stojčinovića veoma lako može pretvoriti u “najobičniju farsu, te praktično legalizovati sve aktere afere Poljoprivredna škola Banjaluka.

“Evidentno je da jedan broj nosilaca javnih funkcija, odnosno lokalnih gradskih institucija i institucija Republike Srpske, godinama pasivno posmatra ovu problematiku”, ocijenio je Planinčević.

On je dodao da “drugi dio institucija i nosilaca javnih funkcija, sa gradskog i republičkog nivoa, aktivno učestvuje u nezakonitim radnjama u funkciji otimanja gradskog građevinskog zemljišta od grada Banjaluke, kako je to i potvrđeno u presudi Okružnog suda u Banjaluci od 23. oktobra 2014. godine”.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE