• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protiv Dodika nema dokaza, Čavić odmara i - 6,79

Autor mondo.ba

O čemu se pričalo juče i šta je na dnevnom redu danas izdvojili smo za vas u MONDO brifingu.

 Protiv Dodika nema dokaza, Čavić odmara i - 6,79 Izvor: Mondo.ba/Željko Svitlica
Izvor: MONDO/Siniša Stanić

Optužnica bez smisla

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri osobe zbog neizvršavanja odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa referendumom u Republici Srpskoj.

Tužilaštvo je saopštilo da je optužnica podignuta protiv Siniše Karana, Dragoljuba Reljića, Gorana Zmijanjca i Milana Petkovića.

Naredba o obustavljanju istrage protiv Davora Šešića, Nedeljka Glamočaka, Perice Bundala, Zdenke Gojković i Vojislava Gligića donesena je jer postoje okolnosti koje isključuju krivično gonjenje, budući da navedene osobe, kao poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, imaju imunitet od krivičnog gonjenja.

Naredba o obustavi istrage protiv Mladena Ivanića, Mirka Šarovića, Željke Cvijanović i Milorada Dodika donesena je jer ne postoji dovoljno dokaza da su svojim radnjama počinili izvršenje krivičnog djela, pomaganje ili podsticanje u navedenom krivičnom djelu, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Opšta ocjena u Srpskoj jeste da je u pitanju možda i najbesmislenija optužnica otkako postoji Tužilaštvo BiH.

Koga obavještavaju obavještajci

Član Zajedničke komisije parlamenta BiH za nadzor nad radom OBA BiH Fahrudin Radončić (lider SBB-a) izjavio je da je neophodno otvoriti pitanje o stanju unutar te agencije i devijacijama koje u njoj postoje.

On je ukazao na "Fejsbuk" profil Amele Šehović Mehmedagić, supruge direktora OBA Osmana Mehmedagića, na kojem, kako je naveo, piše da su se u “odbranu Špirića uključili pojedini mediji pod kontrolom Fahrudina Radončića, što pokušava narušiti kredibilitet i funkcionalnost OBA, kao i da se time opstruišu brojne istrage u kojima učestvuju službenici agencije”.

"Kako supruga direktora OBA može znati za istrage koje sprovodi ova služba? Šta bi se dogodilo u SAD kada bi supruga direktora CIA komentarisala rad predsjednika komisije u Senatu ili Kongresu za nadzor nad radom obavještajne službe", zapitao je Radončić.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da u OBA BiH mnogo toga ne štima i da postoje parasistemi. On je pozvao Obavještajno-bezbjednosnu agenciju da istraži da li je tačno da je Amela Šehović Mehmedagić na društvenim mrežama postavljala "državne tajne".

Milorad Dodik sinoć je ponovio da je OBA za Republiku Srpsku neprijateljska organizacija.

Banjalučanin za godinu zaradio 6,79 miliona KM

Trgovac iz Banjaluke zaradio je prošle godine 6,79 miliona konvertibilnih maraka i tako postao apsolutni rekorder kada su oporezovani dohoci za 2016. godinu u pitanju u Republici Srpskoj. Na drugom mjestu, ali po iznosu daleko ispod, je njegov sugrađanin, koji je Poreskoj upravi RS (PU RS) prijavio dohodak od 1,63 miliona maraka, a koji je ostvario kroz kapitalni dobitak. Treći po visini je dohodak prijavljen u oblasti samostalne djelatnosti hotela i restorana sa 1,55 miliona KM, a u pitanju je takođe stanovnik najvećeg grada u RS. Banjalučani na ovoj impresivnoj listi "drže" prvih pet mjesta, sedmo i deveto. Zbirno gledano zaradili su za godinu dana preko 14 miliona maraka.

NDP se rasipa, Čavić na odmoru

NDP je napustio još jedan odbornik u Skupštini grada Banjaluka, ali to, kako pišu “Nezavisne” ne uzbuđuje pretjerano lidera te stranke Dragana Čavića koji je otišao na odmor.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Oni koji su preostali u NDP-u tvrde da će Dragan Talić koji je odluku o napuštanju saopštio u srijedu preći u DNS, dok o sudbini Vladimira Mirošljevića koji je iz stranke otišao juče još ništa ne znaju.

Ex-Yu klubovi vrlo dobri u Ligi Evrope

Sinoć su odigrani mečevi drugog kola Kvalifikacija za Ligu Evrope, a klubovi iz bivše Jugoslavije imaju vrlo dobre šanse da prođu dalje. U Sarajevu je Željezničar remizirao sa švedskim AIK-om, i na sjever Evrope nosi rezultat koji ostavlja prostor za nadu u prolaz, naročito ako "Plavi" postignu gol u Štokholmu. Široki Brijeg je ostao neporažen u Škotskoj, pa u revanšu na "Pecari" Aberdin mora da napadne što će domaćima ostaviti dosta prostora za kontranapade.

Crvena zvezda je u dalekom Kazahstanu odigrala 1:1 iako je do sudijske nadoknade imala prednost, ali tada je kapiten Dušan Anđelković napravio neobjašnjivu grešku, igrao rukom u šesnaestercu pa su domaći iz penala poravnali rezultat. Ipak, utisak je da je Zvezda bolji tim i da u Beogradu ne bi trebalo da bude problema.

Osijek je pobijedio Lucerna 2:0, Hajduk je slavio protiv Levskog 1:0, a Mladost iz Podgorice je napravila senzaciju u Austriji slaveći protiv Šturma 1:0.

Slovenci su ostvarili polovičan učinak. Gorica je izgubila u Grčkoj, a Domžale zabilježile pobjedu na Islandu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE