• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RTRS od Mektića traži izvinjenje ili dokaze

Autor SRNA

Glavni urednik infomrativnog programa Radio-televizije Republike Srpske Siniša Mihailović pozvao je ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da se javno izvini ili objavi dokaze da je Mihailović dao novac Goranu Suvari.

U otvorenom pismu, Mihailović navodi da Mektić to tvrdi bez ijednog dokaza, osim riječi čovjeka koji je najbliže sarađivao sa Suvarom i to upravo na "poslu" sa SDS-om u koji je vrlo aktivno bio uključen i tadašnji Mektićev stranački šef Mladen Bosić.

"Vaše selektivno pamćenje namjerno ili ne, potpuno je nevažno, vrijeđa zdrav razum svakoga čije sjećanje dopire bar 18 mjeseci unazad. Naime, tada ste tvrdili da je savjetnik Mladena Bosića, Nebojša Vukanović, sastajući se sa Suvarom radio novinarsko-istraživački posao, iako mu je uručio 50.000 evra, zajedno sa još jednim visokopozicioniranim članom SDS Bojom Gašanovićem. Uručivanje novca je snimljeno i objavljeno", navodi Mihailović u pismu objavljenom na portalu RTRS-a.

On dodaje da se Mektić, iako su tada postojali dokazi, nije zapitao odkud novac Vukanoviću, kako su ga on i Gašanović prenijeli preko granice i zašto je urađen baš dogovor o diskreditaciji jednog čovjeka, o čemu je na konferenciji za novinare okrenuo teze.

"Pozivam vas da se javno izvinite ili da objavite dokaze o tome što ste tvrdili, jer će te svakako to morati da učinite na sudu, budući da ovakvo javno obraćanje i pominjanje mog imena, bez dokaza, a napominjem da u životu nisam vidio toliki novac, doživljavam kao obilježavanje jednog novinara kod svih onih koji misle kao vi i stavljanjem mete na čelo", istakao je Mihailović.

On je napomenuo da je lično, ali i novinari RTRS-a, u proteklih dvije godine, kao nikada do sada, primili ogroman broj prijetnji, pominjanja porodice i slično, što su prijavljivali Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mihailović je poručio Mektiću da je potpuno nedostojoj funkcije koju obavlja, što dokazuje svaki dan.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE