• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS podnio prijavu protiv direktora RTRS-a

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Radio televizija Republike Srpske duguje za doprinose radnicima po osnovu obaveznog osiguranja preko 4,5 miliona KM, a ukupna dugovanja ovog javnog servisa, tvrde u SDS-u, iznose oko 30 miliona KM.

 SDS prijava protiv Milinovića Izvor: MONDO/Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

SDS je danas podnijela krivične prijave protiv generalnog direktora RTRS-a Draška Milinovića i drugih odgovornih u ovoj kući, kao fizičkih lica, te protiv RTRS-a kao pravnog lica, zbog sumnje da su počinili povredu prava iz socijalnog osiguranja.

Igor Ostojić, generalni sekretar SDS-a, je precizirao da dug RTRS-a prema Fondu zdravstvenog osiguranja RS (FZO) i Poreskoj upravi RS iznosi više od 4,5 miliona KM.

"Sve ovo govori da je finansijsko stanje na RTRS-u katastrofalno i očajno. Duguju svima, fondu, poreskoj, BHRT-u, raznim dobavljačima. Izvještaj o poslovanju u 2016. godini uskoro bi se trebao naći pred poslanicima. Nezvanično saznajemo da uprava RTRS-a ne želi da potpiše izvještaj o radu u 2016. godini jer bi u tom slučaju preuzeli odgovornost", rekao je Ostojić na konferenciji za medije.

On je ocijenio da „dok radnici ovjeravaju knjižice na dan, na drugoj strani vlada rasipnički i bahati odnos Draška Milinovića i drugih“.

"Ta bahatost se ogleda kroz kupovinu stanova, putovanja itd. Ko Milinoviću plaća odlaske na zvanične skupe teniske turnire, kao što je Roland Garos, dok radnici mole da ovjere knjižicu na jedan dan", rekao je Ostojić.

Kazao je i kako u ovakvim uslovima, u RTRS-u nabavljaju nova vozila vrijedna 1,9 miliona KM.

"Ko ulazi u nove investicije, i raspisuje tendere, a da nije uplatio doprinose", istakao je on.

Nedeljko Glamočak poslanik SDS-a u NSRS je kazao da stanje u RTRS-u trenutno najviše liči na Robne rezerve RS koje su u ponedjeljak otišle u stečaj zbog duga od oko 34 miliona KM.

"Uređivačka politika je postala politika jedne stranke, a po našim informacijama osmišljava se u kabinetu premijerke Vlade RS Željke Cvijanović. Da je stanje alarmantno potvrdili su radnici koji su se pismom obratili ranije poslanicima tražeći da ih zaštitimo. Sa svim navodima ćemo upoznati nadležne institucije, da se na vrijeme reaguje. Krajnje je je vrijeme i da NSRS, kao osnivač RTRS-a, preuzme djela iz svoje nadležnosti", rekao je Glamočak.

Optužbe na račun rukovodstva RTRS-a

S RTRS-a odgovorili Grujiću

RTRS od Mektića traži izvinjenje ili dokaze

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE