• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinović: Saznanja SDS-a su netačna!

Autor SRNA

Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske Draško Milinović rekao je da su obaveze ovog preduzeća reprogramirane i da se redovno izmiruju, a da su saznanja SDS-a o ogromnim dugovanjima - netačna.


"SDS kao da živi u nekoj njima poznatoj realnosti. Da su bar 10 odsto pratili oblast javnog emitovanja u BiH, znali bi o čemu pričaju. Obaveze prema dobavljačima od 2014. godine do danas smo smanjili za više od 2,5 miliona KM", tvrdi Milinović.

Prema njegovim riječima, finansijske obaveze RTRS-a su javni podatak koji je dostupan svima.

"Stanje u Javnom RTV sistemu je loše, isključivo zbog pada naplate RTV takse u Federaciji BiH, a svi javno dostupni podaci govore da u prosjeku oko 540.000 pretplatnika u Federaciji ne plaća taksu. RTRS zbog toga trpi na godišnjem nivou višemilionske gubitke", naveo je Milinović.

On je pojasnio da služba za inkasiranje RTRS-a konstantno ima povećanje prihoda, jer čine sve što je moguće da unaprijede njihov rad, navodeći podatak da je u 2016. godini u Srpskoj naplaćeno 56 odsto, a u Federaciji 44 odsto od ukupno naplaćene RTV takse, što se nije desilo od osnivanja javnog RTV sistema u BiH.

"Vlada Republike Srpske je planirala redovni grant za RTRS da bi svaku fiskalnu godinu mogla da reaguje, zbog toga što se prihod RTRS-a nalazi u Federaciji, i možda to smeta pojedinim politikama. RTRS nije pred stečajem i to su gluposti", poručio je Milinović.

On je dodao da možda smeta i to što je RTRS u ovom momentu jedan od nosilaca digitalizacije u BiH, što donedavno nije bio slučaj.

"Možda nekom smeta i što u ovom momentu imamo najmoderniji i najbolji studio u BiH. Možda smeta i to što smo, bez šunda i kiča, sa svim svojim platformama najuticajniji medij u Srpskoj", dodao je Milinović.

On je podsjetio da na čelu Regulatorne agencije za komunikacije sjedi bivši potpredsjednik SDS-a.

"Trpimo najveći pritisak od osnivanja i regulatora i javnog servisa, a prijave koje raznorazni podnose doživljavamo kao direktan pritisak na RTRS i jedva čekam izvještaj na Narodnoj skupštini da dokažemo koliki je nivo neznanja pojedinih politika. Pa oni ne znaju ni sa koliko članova Upravnog odbora funkcioniše RTRS-a, a oni ga biraju", istakao je Milinović.

On je rekao da podatak da su u prva tri mjeseca izvršili samo osam odsto od plana nabavki govori o tome koliko se vodi računa o svakoj utrošenoj marki.

"Javni servis Republike Srpske je opstao i u težim vremenima i opstaće i sada. Ovo je samo dio kampanje čiji je cilj kriminalizovati rukovodstvo i novinare RTRS-a i u tome neće uspjeti. Vrijeme će sve pokazati, pa i to gdje će biti svi oni koji napadaju jednu od najvažnijih institucija Republike", poručio je Milinović.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE