• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gori oko Trebinja, Ljubinja i Glamoča

Autori mondo.ba Autori Agencije

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske jutros je izvidio teren u rejonu iznad sela Slivnica gdje gore nisko rastinje, šikara i trava, rekao je Srni komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk.

Ćuk je naveo da je požar pod kontrolom i da vatra ne ugrožava kuće, ali da gašenje nije moguće zbog minskih polja koja su zaostala iz proteklog rata.

"Vatra se trenutno kreće prema selu Ljekovi, tako da očekujemo da bi ga mogli ugasiti u toku noći ili ujutro", kaže Ćuk.

Požar se juče popodne na teritoriju Trebinja proširio sa područja Konavala u Hrvatskoj.

U Ljubinju vatrogasci kontrolišu požar u Ravnicama. Prati se i požar od Hrguda prema Prevorcu, a njegov krak prema Meči je ugašen.

Djelatnici ŠGD Šumarije Glamoč već dva dana bez prestanka nastoje zaustaviti vatrenu stihiju na području Matraka. Oko 60 djelatnika je neumorno radilo na gašenju požara kojeg su uspjeli staviti pod kontrolu, ali ne i potpuno ugasiti, javlja portal glamoc-online.com.

Gašenje požara je otežavala činjenica da je u općini Glamoč nestašica vode, pa se ovim putem stanovnici zamoljavaju da racionalno troše vodu i da je ne koriste za zalijevanje vrtova i povrtnjaka.

Pretpostavlja se da je požar prouzrokovan ljudskim nemarom. Budući da su dnevne temperature zraka izuzetno visoke što je dovelo do isušivanje tla i biljnog pokrova povećana je mogućnost lakog nastanka požara na otvorenom prostoru koji mogu imati za posljedicu veću materijalnu štetu na opožarenim poljoprivrednim i šumskim površinama.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE