• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je na "crnoj listi" SB UN?

Na "crnoj listi" UN koja je ažurirana 11. marta nema novih organizacija iz BiH koje se dovode u vezu terorizmom.

 Ko je na "crnoj listi" SB UN? Izvor: MONDO

"Na spisku Savjeta bezbjednosti još stoje imena sedam organizacija iz BiH, te ime Safeta Durgutije iz Travnika. Ipak, nijedno novo ime iz BiH nije stavljeno na ovu listu, pa tako i nijedno od onih 45 o kojima pišu mediji u BiH", izjavio je predsjednik Sankcione komisije Tomas Mair-Harting za Dojče vele.

On objašnjava da stavljanje nekoga na "crnu listu" koja se aktuelizuje svakih sedam dana nije jednostavan proces i da se svih 15 članica Savjeta bezbjednsti mora usaglasiti oko toga da se neko stavi na sankcionu listu ili ukloni s nje.

"Imamo sastanke skoro svakih sedam dana kada prolazimo listu na kojoj je 488 imena koje pomno proučavamo. U svakom od tih slučajeva, svaka od 15 članica Savjeta bezbjednosti odlučuje da li to ime ostaje na listi, ili treba poduzeti mjere da se to ime ukloni sa spiska", kaže Harting.

Mediji u BiH pišu da je iz Sarajeva u UN poslat spisak 45 organizacija koje se dovode u vezu sa terorizmom, a među njima su BBI banka, Bošnjačka zajednica kulture "Preporod", "Air Bosna", Radio "Naba", list "Saff", preduzeće "Vitezit", nevladina organizacija "Žene ženama" i brojne humanitarne organizacije iz arapskog svijeta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE