• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiću 13 godina robije zbog Korićana

Nekadašnji pripadnik Interventnog voda policije osuđen na 13 godina zatvora zbog učešća u strijeljanju oko 200 civila

 Četiću 13 godina robije zbog Korićana Izvor: MONDO

Sud BiH osudio je na 13 godina zatvora nekadašnjeg pripadnika Interventnog voda policije u Prijedoru Ljubišu Četića zbog učešća u strijeljanju oko 200 civila u avgustu 1992. godine na Korićanskim stijenama.

Sudsko vijeće proglasilo je Četića krivim za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu civilnih i vojnih vlasti opštine Prijedor radi progona bošnjačkog i hrvatskog stanovništva sa tog područja, kao i da je 21. avgusta 1992. godine učestvovao u strijeljanju oko 200 muškaraca na Korićanskim stijenama koji su prethodno izdvojeni iz konvoja koji se kretao iz Prijedora ka Travniku, prenosi Birn.

Četić je 11. marta ove godine sa Tužilaštvom BiH potpisao sporazum o priznanju krivice kojim je bilo predviđeno da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od 11 do 13 godina.

Nakon sklapanja sporazuma, on je svjedočio u korist Tužilaštva BiH i priznao da je 21. augusta 1992. godine učestvovao u strijeljanju civila na Vlašiću, a dao je i izjavu pokajanja žrtvama.

Četića je optužnica prvobitno teretila zajedno sa Zoranom Babićem, Miloradom Radakovićem, Miloradom Škrbićem, Dušanom Jankovićem i Željkom Stojnićem, bivšim pripadnicima Interventnog voda i Stanice javne bezbjednosti Prijedor.

Istom optužnicom bili su obuhvaćeni i Damir Ivanković i Gordan Đurić, takođe bivši pripadnici Interventnog voda, ali su oni sredinom prošle godine, nakon priznanja krivice, osuđeni na 14, odnosno osam godina zatvora.

S obzirom na to da se Četić trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora za razbojništvo, Sudsko vijeće mu nije odredilo pritvor nakon izricanja presude, obrazlažući da će "nakon objedinjavanja svih kazni biti upućen na izdržavanje kazne".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE