• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović: Srpska ne želi secesiju

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović smatra da je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton u ocjeni stanja u BiH navela "potpuno stare stvari".

 Kuzmanović: Srpska ne želi secesiju Izvor: MONDO

"Republika Srpska nema secesionističke namjere. Mi imamo namjeru da ostanemo ovdje u BiH kao jedan visoko decentralizovan entitet sa svojim pravima i obavezama koje imamom po dejtonskom Ustavu", rekao je Kuzmanović u četvrtak novinarima u Prijedoru, reagujući na ocjenu stanja u BiH Eštonove, prema kojoj je RS "nastavila da bude klljčni problem".

Kuzmanović je  izjavio da Eštonova u svom izvještaju navodi "već potpuno stare stvari", jer "govori o tome da RS ima neke mjere koje vode ka tome da se ne poštuje Dejtonski sporazum i da se dovodi u pitanje integritete BiH".

Predsjednik RS istakao je da "o secesiji, odvajanju RS, govore drugi", ali ne i enitetski predstavnici, jer RS nema takvu namjeru.

On je dodao da Srpskoj ne pada na pamet da se nikome priključi, ni Srbiji, ni Hrvatskoj, a niti bilo šta drugo.

"Eštonova, u najmanju ruku, nije u pravu da tako piše Savjetu bezbjednosti", rekao je Kuzmanović, izražavajući uvjerenje da će doći i u drugu fazu i da će ona "ubrzo shvatiti da to nije baš tako".

Ketrin Ešton je u redovnom tromjesečnom izveštaju UN navela da se u BiH politička situacija nastavila pogoršavati i da je RS "nastavila da bude ključni problem", te da je "otvoreno prekršila anekse 2, 4 i 10 Dejtonskog sporazuma".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE