• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

General: Za Srebrenicu krivi i gejevi

Penzionisani general Džon Šijen izjavio da holandske snage nisu uspjele da spriječe genocid djelimično jer su imale homoseksualce.

 General: Za Srebrenicu krivi i gejevi Izvor: MONDO

Šijen, bivši komandant u NATO-u i nekadašnji viši oficir američkih marinaca, ovo je izjavio tokom saslušanja pred senatskom komisijom, gdje se izjasnio protiv prijedloga predsjednika Baraka Obame da osobe koje se javno izjašnjavaju kao homoseksualci mogu da služe u američkoj vojsci.

Šijen je rekao da su se vojske evropskih zemalja promijenile poslije završetka hladnog rata i zaključile da "više nema potrebe da budu aktivno sposobne za borbu". On je rekao da je proces "socijalizacije" uključivao "otvoreni homoseksualizam", što je, po njegovim riječima, dovelo do "fokusiranja na mirovne operacije, jer se nije vjerovalo da će Nijemci ponovo napasti ili da će se sovjeti vratiti".

"Slučaj na koji ukazujem je onaj kada su Holanđani imali zadatak da brane Srebrenicu od Srba. Bataljon je bio nedovoljno jak, loše vođen, a Srbi su došli u grad, vezali lisicama vojnike za telefonske stubove, odveli muslimane i pobili ih", izjavio je bivši američki general.

 Predsjednik Senatske komisije za oružane snage Karl Levin insistirao je da Šijen objasni svoje komentare o Srebrenici.
"Da li su vam holandski lideri rekli da se to dogodilo jer je tu bilo vojnika homoseksualaca?", upitao je Levin.

"Da", odgovorio je Levin i dodao: "Rekli su da je to bio dio problema".

Šijen, koji je penzionisan 1997. godine, dodao je da mu je to rekao bivši načelnik Generalštaba holandske armije. Levin je žustro odbacio Šijenove navode i rekao da povezivanje masakra u Srebrenici sa homoseksualcima u holandskoj vojsci "potpuno promašuje metu". Neuspjeh holandskih pripadnika mirovnih snaga UN da odbiju napad snaga Srba u BiH "nije imao ništa sa seksualnom orijentacijom", nego je bio povezan sa "njihovom obukom i pravilima angažovanja", zaključio je Levin. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE