• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azra Miletić osuđena na dvije i po godine zatvora

Autor SRNA

Sud BiH izrekao je prvostepenu presudu kojom je suspendovani sudija ove pravosudne institucije Azra Miletić osuđena na dvije i po godine zatvora.

Miletićeva se zajedno sa Senadom Šabićem i Ramom Brkićem tereti za primanje i davanje mita.

Prema optužnici, Šabić i Brkić su od jula 2014. do februara 2016. godine Miletićevoj obećali novčanu naknadu da bi uticali na ishod drugostepenog postupka u kojem im je bilo suđeno za organizovani kriminal.

U optužnici je navedeno da je Miletićeva pristala i od posrednika "S-1" primila dio obećanog novca, čime je svjesno prekršila zakon, prenose federalni mediji.

Prema navodima Tužilaštva BiH, Miletićeva se sa svjedokom "S-1" sastala 16. januara 2015. godine u ugostiteljskom objektu na Otoci, kada je na njega vršila pritisak za isplatu novca i vezivala ga za rok otplate njenog stana kupljenog u Tuzli.

Prema optužnici, ona je u drugostepenom postupku propustila da sasluša vještake Tužilaštva BiH, sve s ciljem da umanji kaznu ili ih oslobodi krivice.

Nezadovoljni zbog presude

I Tužilaštvo BiH i odbrana Azre Miletić nezadovoljni su zbog presude Suda BiH kojom je suspendovani sudija osuđena na dvije i po godina zatvora zbog primanja dara i drugog oblika koristi.
Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić najavio je da će na prvostepenu presudu Miletićevoj biti uložena žalba.

Žalbu je najavila i branilac Jasenka Rašidović, prenosi Birn.

"Nečuveno je osuditi bilo koga na osnovu iskaza jednog čovjeka, i to čovjeka koji je osumnjičeno lice, koji je dobio imunutet, prevario mnogo ljudi uključujući i ovu zemlju. Ako treba ići ćemo i do Evropskog suda za ljudska prava", poručila je Rašidovićeva.

Miletićeva je proglašena krivom da je primila dio obećanog dara od najmanje 3.000 evra, posredstvom posrednika "S1", radi pogodovanja u predmetu protiv Rame Brkića i Senada Šabića.

Tužilaštvo nije uspjelo da dokaže da je Miletićeva svjesno kršila Zakon o krivičnom postupku, te joj je izrečena mjera zabrane vršenja nosioca pravosudne funkcije od tri godine.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE