• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobro vino, protesti i razvodi u Banjaluci

Autor mondo.ba

Pročitajte najnoviji Mondo brifing.

 Dobro vino, protesti i razvodi u Banjaluci Izvor: Mondo/Željko Svitlica
Izvor: Mondo/Željko Svitlica

SVE MANJE VAKCINISANE DJECE

EuroBlic navodi da broj vakcinisane djece u RS drastično pada, čime rizikujemo izbijanje epidemija opasnih zaraza, te da u Srpskoj zbog toga još nijedan roditelj nije kažnjen.

U Srbiji su pale prve kazne za očeve i majke koji izbjegavaju ovu obavezu. Iako je zakonom propisana novčana kazna za roditelje koji djetetu ne obezbijede imunizaciju protiv zaraznih bolesti, a koja iznosi od 1.000 do 5.000 KM u RS nisu zabilježeni slučaji kažnjavanja. Statistika kaže da je obuhvat vakcinacijom MMR cjepivom za samo dvije godine sa 88 pao na 74 odsto

BANJALUKA ''GRAD RAZVEDENIH''

Sve su prilike da će Banjaluka od grada žena postati grad razvedenih jer u njoj živi više od 7.000 razvedenih muškaraca i žena što je više nego u bilo kom gradu u BiH, navodi se u tekstu EuroBlica. U BiH je prošle godine bilo oko 2.500 razvoda, a od toga u Banjaluci 300. U Banjaluci pukne svaki peti brak, a gotovo svaki dan se desi po razvod.

''BANJALUKA NEĆE BITI MIRNA''

Odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banjaluka, Draško Stanivuković, najavio je nove proteste ovog mjeseca ukoliko se do ponedjeljka ne donese odluka o ograničavanju kupovine novih službenih automobila u RS, na maksimalno 60.000 KM.

Više o tome pročitajte ovde.

BIĆE DOBROG VINA OVE GODINE

Dok drugi poljoprivrednici kukaju na sušu u visoke temperature, jako sunce je ove godine veoma prijalo grožđu u domaćim vinogradima, čiji je kvalitet veoma dobar, piše Glas Srpske.

U vinariji "Vukoje" kažu da će ova berba po svemu sudeći biti na nivou one iz 2015.  kada je grožđe bilo vrhunskog kvaliteta.  Slično kažu i drugi vinogradari, jer što je više sunčanih dana u godini grožđe je slađe.

POČINJE SFF

U Sarajevu večeras počinje 23. Sarajevo film festival (SFF), na kome će za osam dana, koliko festival traje, biti prikazano 235 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova u 18 programa. Festival će otvoriti film "Druga strana nade".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE