• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Ruske pare obezbijedio je Dodik

Autor SRNA

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić rekao je da je isplata ruskog klirinškog duga BiH u novcu velika zasluga predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

 Nikola Špirić isplata klirinškog duga Izvor: MONDO/Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Ocijenio je da je to posljedice Dodikovih dobrih odnosa sa Rusijom, jer se uspjelo dogovoriti da dug bude vraćen u novcu.

"Ovim dugom smo se bavili posljednjih deset godina, pregovarali i došli do konačnog rješenja, odnosno do isplate tog duga u novcu", naveo je on.

Špirić je podsjetio da su druge zemlje to pitanje završile naplatom roba ruskog porijekla, te da je jedino BiH dobila tu privilegiju da se isplata izvrši u novcu.

"Savez za promjene, odnosno SDS i PDP u to doba su bili u opoziciji i nisu ni znali da se na tome radi i razgovara. Oni su bili samo dio procedure koja je to mogla privesti kraju", istakao je Špirić.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica tvrdi da su SDS i Savez za promjene zaslužni za isplatu ruskog klirinškog duga BiH i Republici Srpskoj, dok ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak kaže da će rješavanje klirinškog duga Rusije ostati zabilježeno kao jedan od uspjeha aktuelnog saziva Savjeta ministara BiH, u kojem učestvuju PDP i Savez za promjene.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

DODIK JE JEDINI ZASLUŽAN ZA ISPLATU DUGA U PARAMA KAKVA OPOZICIJA ONI SAMO POKUŠAVAJU DOBITI KOJI GLAS NA IZBORIMA DOGODINE ALI ONI CE BITI OPOZICIJA I NAKON IZBORA JER ĆE SNSD POBJEDITI JOŠ UBJEDLJIVIJE NEGO NA PROTEKLIM IZBORIMA

Цицас

@MILOŠ Kakav si ti bot obicni hahahahaha,kako se mozes pogledati u ogledalo ujutro

vetgo

Te pare je obezbjedils SFRJ a vi ih samo trosite vi nista narednim pokoljenjima necete ostaviti kao da se sa vama svijet zavrsava

MONDO REPORTAŽE