• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik-Ivancov: Srpska će zaštiti svoju imovinu

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prenio je danas ambasadoru Rusije u BiH Petru Ivancovu da odbacuje odluku Ustavnog suda BiH koja otvara prostor za otimanje imovine Srpske.

Dodik je istakao da će republičke institucije imati odgovor na jednu takvu nelegitimnu i ni na čemu zasnovanu odluku.

"Institucije Republike Srpske zaštitiće imovinu Srpske ali se i izboriti da se nijedna odluka koja je vitalna po nacionalne interese neće moći donijeti bez pristanka Republike", zaključio je Dodik.

Iz kabineta predsjednika Srpske saopšteno je da su Dodik i Ivancov razmijenili mišljenja i o ostalim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH.

Ustavni sud BiH odbio je kao neosnovanu apelaciju Republike Srpske podnesenu protiv presuda Suda BiH, kojima je naloženo da vojni objekat "Veliki Žep" u Han Pijesku bude uknjižen na BiH.

Presudama Suda BiH, koje su donesene 2015. i 2016. godine, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove obavezana je da uknjiži na BiH objekat i zemljište površine 11.474 metra kvadratna u Han Pijesku, te da nad njima budu izbrisana sva prava Republike Srpske.

U Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) Srni je rečeno da nema uslova za sprovođenje presude Suda BiH o upisu imovine u Han Pijesku.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE