• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi zakon ''presudio'' na suđenju Draganu Lukaču

Autor mondo.ba

Poslije dvogodišnjeg suđenja, ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač i njegov komšija Dejan Spasojević oslobođeni su optužbi za sukob koji se završio tučom.

Kako je objavila ATV oba slučaja su zastarjela prema novom Krivičnom zakonu, koji je počeo da se primjenjuje prije nešto više od mjesec dana.

Po njegovim odredbama, nakon četiri godine od izvršenja lakšeg krivičnog djela nastupa apsolutna zastara.

Dok ministar i njegov advokat nisu bili raspoloženi za izjave, advokat Lukačevog komšije, Dejana Spasojevića, sa kojim je imao sukob, ima obrazloženje za odbačenu optužnicu. 

“Prošlo je tačno četiri godine, i sad mi je jasno zbog čega je odbrana Dragana Lukača tražila tri puta odgodu, zbog čega, evo, peti mjesec nismo došli u sudnicu. Očigledno je da su čekali ovaj zakon i jasno je kao dan da je ovo manipulacija i izigravanje pravde”, kaže Dušan Tomić, advokat Dejana Spasojevića.

Ministru Lukaču se sudilo za nanošenje lakih tjelesnih povreda Banjalučaninu Dejanu Spasojeviću. U objedinjenom postupku sudilo se i Spasojeviću za ugrožavanje sigurnosti.

Prema optužnici ministar Lukača su teretili da da je u avgustu 2013. godine na igralištu u banjalučkom naselju Petrićevac, nanio lake povrede tada 19-godišnjem Spasojeviću. Mladić je na igralište došao sa svojom mlađom sestrom tvrdeći da su je druga djeca ranije tokom dana napala i prijeteći da će ih „sve pobiti“. Tada mu se suprostavila Lukačeva supruga Marijana, a koja je tu bila sa svojih troje djece. Spasojević je optužen da joj se tada „unio u lice“ i zaprijetio da će joj „otkinuti glavu“. Na to je reagovao Lukač, koji je tada bio šef banjalučke Komunalne policije, a koji je nešto radio u neposrednoj blizini, te je pritrčao, udario ga otvorenom pesnicom i oborio na zemlju, gdje je došlo do daljeg naguravanja.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE