• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posipanje pepelom, rađanje i finansijska injekcija

Autor mondo.ba

Pregled najinteresantnjih događaja izdvajamo i danas u MONDO brifingu.

 Posipanje pepelom, rađanje i finansijska injekcija Izvor: Željko Svitlica/MONDO

Današnja dnevna štampa na naslovnim stranicama bavi se ostavkama glavnog revizora RS Duška Šnjegote i njegovog zamjenika Darka Pejića samo dan nakon što su uvjeravali da nisu radili pod političkim uticajem i da su svi izvještaji urađeni u skladu sa zakonom. Interesantno je da su Šnjegota i zamjenik ostavke podnijeli samo nekoliko sati nakon što je glavni revizor posjetio Palatu Republike, odnosno predsjednika Milorada Dodika. Šnjegota i Pejić naveli su da su ostavke podnijeli iz ličnih, profesionalnih i moralnih razloga, ali i zbog činjenice da se glavna služba koristi za dnevnu politiku. Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

Svake godine fali 7.000 djece

U Srpskoj se rađa 1,2 djece po ženi, što je najniža stopa rađanja u regionu, upozoravaju demografi. Međunarodna stopa fertiliteta iznosi 2,1, dijete po ženi, što znači da bi u RS svaka žena u reproduktivnoj dobi trebqalo da rodi po jedno dijete da bi Srpska postigla međunarodne standardne, piše "Euro Blic". Demograf Stevo pašalić je izračunao da Srpskoj za prostu reprodukciju godišnje treba da se rađa oko 16.000 djece. "Lane je u RS rođeno 9.452 djece, što znači da nam godišnje nedostaje između 6.000 i 7.000 beba kako bi se značajnije popravila demografska slika", kaže Pašalić. 

Injekcija "Konzumu"

"Konzum BiH" biće dokapitalizovan sa 68,7 miliona KM posredstvom društava "Ledo" iz Čitluka i "Sarajevski kiseljak", na šta je juče dalo saglasnost privremeno vijeće povjerilaca kompanije "Agrokor". Vijeće povjerilaca podržalo je i odluku da "Agrokor" obezbijedi "Konzumu BiH" svježu likvidnost u iznosu do 29,7 miliona KM, saopšteno je iz "Konzuma BiH". Na ovaj način otvoren je put da "Merkator" preduzme potrebne korake kako bi bio realizovan plan u okviru kojeg ova kompanija tokom septembra vraća 83 sadašnje trgovine "Konzuma BiH" pod brend "Merkator". Opširnije čitajte OVDJE.

Eurobasket: Srbija igra prvi meč

Košarkaška reprezentacija Srbije u 16 časova utakmicom protiv Letonije počinje borbe na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Meč u Istanbulu nagovjestiće da li su i koliko brojne povrede uticale na ekipu Aleksandra Đorđevića. Sigurno je da su srpski košarkaši značajno oslabljeni otputovali na takmičenje, ali i pored toga, vjeruje se da 12 igrača koji će predstavljati Srbiju imaju snage za visok domet.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE