• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prazni amfiteatri, trulo drveće i "nuklearni Kim"

Autor mondo.ba

U Mondo brifingu za utorak krećemo sa ličnim podacima, a završamo sa sportom u nuklearkama.

 Prazni amfiteatri, trulo drveće i "nuklearni Kim" Izvor: Željko Svitlica/MONDO

Kompanije trguju ličnim podacima

Lični podaci građana u BiH su na izvol'te bankama, telekom operaterima i tržnim centrima koji ih zloupotrebljavaju u svoju korist, piše EuroBlic.

Agencija za zaštitu ličnih podataka BiH je utvrdila da komercijalne banke čak nude usluge izdavanja izvoda iz centralne evidencije prebivališta i boravišta državljana BiH. U Agenciji za zaštitu ličnih podataka kažu da službena lica prilikom obavljanja poslova iz svoje nadležnosti imaju ovlašćenje da provjere identite građana.

Mladićevo zdravlje se pogoršava

Zdravstveno stanje ratnog komandanta Vojske RS generala Ratka Mladića drastično se pogoršalo u posljednjih deset mjeseci, potvrdio je Darko Mladić za "Večernje novosti".

Tim srpskih ljekara trebalo bi uskoro da otputuje u Hag. "Nadamo se da će ga pustiti na privremeno liječenje", kaže sin Ratka Mladića.

Slabo rade, mnogo troše

U monitoringu rada Savjeta ministara BiH i PS BiH, koji je uradio CCI piše da je Savjet ministara u drugu polovinu godine ušao sa 37 nerealizovanih zakona. PS BiH je održala 14 sjednica za šest mjeseci, a usvojena su samo dva zakona.

Istovremeno, poslanici primaju između 4.800 i 6.500 KM naknada mjesečno.

Prazni amfiteatri

Na dva javna univerziteta RS za treći upisni rok ostaće skoro 2.000 praznih mjesta. Najmanju zainteresovanost u Banjaluci brucoši su pokazali za PMF, gdje je za 212 slobnodnih mjesta konkurisalo njih 46, Tehnološki fakultet,  gdje se za 103 slobodna mjesta prijavilo 26 brucoša, a loša zainteresovanost je bila i na Filološkom, Pravnom, Poljoprivrednom, fakultetu pišu Nezavisne novine.

''Trula stabla'' opasnost za Banjalučane

Ogromno stablo kestena srušilo se u Ulici Jovana Dučića u centru Banjaluke u nedjelju i izazvalo zabrinutost građana. Stablo se srušilo jer je korijen bio truo.

U studiji urađenoj 2016. godine u 13 ulica na području grada, piše da najveći broj drveća u Ulici Jovana Dučića spada u kategoriju podtpuno zdravih stabala sa manjim oštećenjima. Prema ovoj studiji 11,8 procenata drvoreda u Banjaluci nije dobilo pozitivnu ocjenu, njih 7,6 ocijenjeno je kao loše, a 4,2 kao vrlo loše.

Amerikanci: Kim Džong Un ''moli za rat''

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli izjavila je da sjevernokorejski lider Kim Džong Un "moli za rat". O novoj, osmoj rundi sankcija Savjet bezbjednosti će glasati 11. septembra, rekla je Hejli povodom sastanka Savjeta bezbjednosti koji je sazvan po hitnom postupku poslije šeste sjevernokorejske nuklearne probe. Neizvjesno je kakav je stav Pekinga i Moskve, koji bi mogli da ulože veto na dokument.

"Što je mnogo mnogo je. Rat nije nešto što SAD žele. Ne želimo to sada. Ali strpljenje naše zemlje nije neograničeno", rekla je Hejlijeva, dodajući da UN treba da preduzme "najsnažnije moguće mjere", a ne "polumjere".

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin tokom samita zemalja BRIKS-a u Kini izjavio je da "vojna histerija oko Sjeverne Koreje može voditi ka planetarnoj katastrofi i gubitku velikog broja života".

Košarkaši i fudbaleri Srbije protiv ''ostrvljana''

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras će u Dablinu igrati protiv Republike Irske, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Meč počinje u 20.45.

Meč košarkaša Srbije protiv Velike Britanije na Evrobasketu u Turskoj počinje danas u 16.00 časova.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE