• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SzP: Moguće prijave i vanparlamentarna borba

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Lideri stranaka Saveza za promjene nakon dužeg vremena sastali se u Banjaluci. Razgovaralo se o više tema, a prioritetno, kako je izjavio lider SDS-a Vukota Govedarica, o "borbi protiv režima koji predvodi jedan čovjek - Milorad Dodik".

 SzP: Moguće prijave i vanparlamentarna borba Izvor: mondo.ba/Brankica Spasenić

Izvor: mondo.ba/Brankica Spasenić

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić je upozorio i da Narodna skupština RS djeluje „protiv zakona i ustava“, zbog čega će uskoro biti podnesene i krivične prijave, a u krajnjoj liniji najavio je i mogućnost vanparlamentarne borbe.

Prema riječima lidera PDP-a Branislava Borenovića, sasvim je izvjesno i da će doći do socijalno-ekonomskog bunta u RS jer kasne davanja iz budžeta.

Svi su sigurni i da će pobijediti na narednim izborima 2018. godine, a imaće zajedničke kandidate za pojedinačne funkcije.

"Na predstojećim izborima imaćemo zajedničke kandidate, za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH. Nismo personalno govorili o rješenjima ali biće to oni koji imaju najveći politički pedigre i šanse da dođemo do pobjede", kazao je Govedarica.

Čavić je podvukao da opozicija neće dozvoliti da NSRS „nipodaštavanjem Ustava i zakona djeluje u narednom perodu“.

"Preduzećemo isključivo demokrasta sredstva da dovedemo u red djelovanje NSRS", kazao je Čavić i najavio da će uskoro podnijeti krivične prijave protiv svih lica u NSRSza koje smatraju da čine krivična djela.

"Ukoliko se rukovodstvo NSRS i drugi ogluše, bićemo primorani i da koristimo druga sredstva parlamentarne i vanparlamentarne borbe ali ništa što nije u skladu sa zakonom", rekao je Čavić.

Borenović je uvjeren da će se interpelacije opozicije naći na zasjedanju u NSRS, iako je Dodik prije nekoliko dana kategorično izjavio da neće. Lider PDP-a je komentarisao i posljednju aukciju trezorskih zapisa u RS.

"Dodiku samo ne treba davati kasu. Njegova matematika je katastrofa. On računa dva plus dva, meni 700", naglasio je Borenović.

Govorili su i o aferi „Prisluškivanje“ i pružili punu podršku ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću da se bori protiv "pravosudnog i političkog zla koji u svojim kandžama drži građane". Govedarica je podvukao da Mektić neće podnijeti ostavku.

Osvrnuli su se i na deklaraciju o zaštiti Srba u regionu, koju su dogovorili Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te podvulkli da fond za projekte ne treba biti politizovan, nego da novac treba davati najsiromašnijim lokalnim zajednicama, a ne onima gdje je na vlasti SNSD.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE