• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule političar, uragani i gospodin ''Niko''

Autor mondo.ba

Vujošević pričao o ''politici u BiH'', Vučić stiže u Sarajevo, Grejson Peri u Banjaluku, a Tegeltiji zbrajaju grijehe - Mondo brifing.

 Dule političar, uragani i gospodin ''Niko'' Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Vučić u posjeti Bosni i Hercegovini

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeće danas dvodnevnu posjetu BiH tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima u BiH. Vučić će boraviti i u Istočnom Sarajevu, gdje će razgovarati sa predstavnicima grada i opština u njegovom sastavu.

Da li Tegeltija treba da ode?

EuroBlic je ministru finansija Republike Srpske Zoranu Tegeltiji nabrojao 20 "grijehova" zbog kojih bi kako kažu ovaj ministar trebalo da napusti svoje sadašnje radno mjesto.

Među njima su: porast duga RS, ukidanje zakonskog ograničenja zaduživanja, politički pritisci na revizora, pokušaj zaduživanja kod sumnjivih fondova i mimo odluka NSRS, propast banaka, nepotizam itd.

Ukinuli testove znanja za posao

Na konkursu za posao nastavnika osnovnim školama u RS kandidati ne moraju da dokažu koliko znaju jer je na prijedlog Ministarstva prosvjete i kulture u Zakonu o osnovnom obrazovanju i vaspitanju RS, koji je donesen u maju ove godine, ukinut test znanja za posao, piše isti list.

Među kriterijumima za posao su "vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih, prosjek ocjena tokom studiranja, rezultati ostvareni na intervjuu i radni staž kandidata".

Novi uragani pustoše američki prostor

Uragan Irma s udarima vjetra od skoro 300 km na sat donio obilne padavine na karipska ostrva, a odnio nekoliko života. Uragan Katja, koji se trenutno nalazi na 322 kilometra od Meksičkog zaliva, polako jača i najvjerovatnije će biti snažan kao i drugi uragani kada stigne do kopna, upozorio je danas američki Nacionalni centar za uragane.

Trovao pa pljačkao goste kafane

Zijad Karalić Gike vlasnike kafane Kaskada u Gornjim Rahićima kod Brčkog osumnjičen je da je na štetu gostiju izvršio seriju teških krađa na naročito drzak način, pišu "Nezavisne".

Sumnjiči da je od marta do avgusta ove godine u više navrata od gostiju ugostiteljskog objekta otuđivao novac uz pomoć zaposlenih. Tužilaštvo raspolaže dokazima da je u većini slučajeva kod oštećenih gostiju prethodno izazvana omamljenost i bespomoćnost istovremenom upotrebom alkohola i tableta opojnog dejstva kakve su pronađene u pretresu kod osumnjičenog.

Terorista u Beogradu

Islamski ekstremista iz Beograda, koji je prošle godine prešao na islam, uhapšen je u Srbiji zbog sumnje da je spreman da izvrši teroristički napad u ovoj zemlji, pišu "Večernje novosti". Kod uhapšenog ekstremiste, čiji su inicijali I.D, pronađeno je mnogo zanimljivog materijala, kao što su skice i bilješke kad, kako i gdje je najbolje organizovati teroristički napad, kako bi bilo što više civilnih žrtava, te recepti za različite eksplozivne naprave i slično. Ovaj ekstremista, star 35 godina, nije direktno povezan sa "Islamskom državom", naveo je list, pozivajući se na izvore bezbjednosnih službi.

Dule Vujošević: U Bosni treba izbjeći politiku

Selektor košarkaške reprezentacije BiH, Duško Vujošević kaže da je situacija u BiH politički komplikovana i da je zato izbjegao da bude uvučen u sukob sa Igorom Dodikom koji je protestovao što igrači Igokee nisu bili pozvani u reprezentaciju.

''Kada je u pitanju Bosna, poenta je izbjeći bilo kakve razgovore o politici...U Bosni je teško naći zajednički interes kada je u pitanju reprezentacija ili bilo šta što reprezentuje državu. Osjećao sam se uvijek prijatno tamo (u Sarajevu). Dosta toga se promijenilo, naravno, ali ja se još uvijek prijatno osjećam tamo'', kaže Vujošević u intervjuu koji možete pročitati u Nedeljniku.

Šprajc intervjuisao ''Nikog''

RTL Direkt, emisija koju na hrvatskoj televiziji RTL vodi novinar Zoran Šprajc ''ekskluzivno je ugostila najpopularnijeg hrvatskog političara". 

Pogledajte šta je rekao ovaj gospodin:

Zoran Šprajc
Izvor: YouTube

Grejson Peri u Banjaluci

Izložba „Taština malih razlika“ autora Grejsona Perija, jednog od najpoznatijih britanskih savremenih umjetnika, biće otvorena večeras, u 20 časova, u Muzeju savremene umjetnosti RS.

Ovog svjetski priznatog umjetnika ugostiće MSU RS i “British Council”, uz podršku Grada Banjaluka, u okviru turneje njegove izložbe “Taština malih razlika” po zapadnom Balkanu. Peri će prisustvovati otvaranju izložbe i održati predavanje u Kulturnom centru Banski dvor.

Grejson Peri je jedan od najpoznatijih britanskih savremenih umjetnika svoje generacije, prepoznatljiv po keramici, skulpturama, crtežima, grafikama i tapiserijama, kao i po nekonvencionalnom rodnom identitetu i ekscentričnom, ženskom alter egu Kler, kako će se i predstaviti Banjalučanima.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE