• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irma, ko je ukrao kazan, penzije i crno na ekranu

Autor mondo.ba

Pregled najvažnijih tema i ove subote donosimo u MONDO brifingu.

 Mondo brifing subota 9. septembar Izvor: Željko Svitlica/MONDO

Amerika u strahu od „Irme“

Uragan "Irma" koji je po jačini svrstan u petu kategoriju na Safir-Simsonovoj skali zahvatio je sjeverni dio obale Kube nakon što je u oluji na istoku Kariba poginula 21 osoba, a više miliona stanovnika američke države Florida priprema se za evakuaciju.

"Irma" je na svom putu već uništila nekoliko manjih ostrva na sjeveroistoku Kariba poput Barbuda, Svetog Martina te Djevičanskih ostrva. Neposredno nakon prolaska "Irme" mještani karipskih ostrva pripremaju se za dolazak nove oluje "Hoze".

Američki Centar za praćenje uragana (NHC) saopštio je da je "Irma" zahvatila arhipelag Kamagej udarima vjetra brzine od 260 kilometara na čas.

Prema očekivanjima stručnjaka, "Irma" stići do Floride i izazvaće veliku štetu poplavama i udarima vjetra. NHC u svom posljednjem saopštenju navodi da je "Irma" trenutno udaljena oko 440 kilometar jugoistočno od Majamija. Od 1851. godine Ameriku su zahvatila samo tri uragana kategorije pet.

Ne odustaju od interpelacija

Četiri javna preduzeća u RS ispunila su uslove da odu u stečaj jer imaju poražavajuće bilansne podatke, negativne podatke o poslovanju, kao i nezakonitosti u radu menadžmenta. Stečaj je nedavno otvoren u Robnim rezervama RS, a uslove za stečaj su ispunili i Željeznice RS, Pošte Srpske i Olimpijski centar Jahorina. Osim ovih javnih kompanija, situacija je loša i u Šumama RS i Elektroprivredi RS, koje i pored gomilanja gubitaka, zapošljavaju nove radnika.

Ove podatke su iznijeli predstavnici opozicionih stranaka u RS, SDS-a, PDP-a i NDP-a, koji su podnijeli i treću interpelaciju Narodnoj skupštini RS u kojoj je ukupno 12 pitanja, a koja se tiču poslovanja javnih preduzeća u RS.

Penzija od 1.794 marke u Srpskoj? Istina je

Iz Fonda PIO Republike Srpske ukupno 11 penzionera prima penzije veće od 1.500 maraka, a rekorder je bivši radnik u bankarskom sektoru kojem mjesečno na račun legne 1.794 marke, piše „Euroblic“ u današnjem izdanju.

Među rekorderima nisu bivši predsjednik Republike Rajko Kuzmanović, nekadašnji član Predsjedništva BiH Živko Radišić kao i ni bokserska legenda Marijan Beneš koji, prema informacijama ovog lista, prima samo 320 maraka penzije.

U grupi 1500+ nije ni predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj koji tvrdi da njegova penzija ne iznosi „ni hiljadu maraka“.

Osuđen muž narodne poslanice iz SNSD-a

Pero Lukić iz Doboja, suprug narodne poslanice SNSD-a Jasne Lukić, osuđen je Osnovnom sudu u Doboju zbog krađe kazana za rakiju i alata iz kuće Sofije L. u Brestovima kod Stanara.

Presuda je izrečena nakon što je Lukić priznao krivicu i sklopio sporazum sa Okrućnim tužilaštvom u Doboju. Prema sporazumu, osuđen je na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora koja se neće izvršiti ako u roku od dvije godine po pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Nokaut faza - kako će Srpska gledati "Orlove"

Na Eurobasket počinje nokaut faza. Već od 11:30 opasna Slovenija će odigrati prvi meč osmine finala protiv Ukrajine, a do kraja dana na rasporedu su još tri okršaja.
Srbija će svoj meč odigrati sutra, a protivnik su Mađari. Sutra će na teren i Letonci, Španci, Hrvati...

Izvor: MN Press/MONDO/Mario Milojević - ilustracija

U Republici Srpskoj i dalje traju polemike u vezi sa prenosima Eurobasketa jer nijedna domaća televizija nije otkupila prava, a veliki broj domaćinstava nema Sportklub u kablovskim sistemima na koje su priključeni.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE