• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tirana poručila Albancima da glasaju

Delegacija Albanaca sa juga Srbije vratila se iz posete Tirani.

 Tirana poručila Albancima da glasaju Izvor: MONDO

Predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi preneo je u utorak poruku predsednika i ministra inostranih poslova Albanije da Albanci sa juga Srbije obavezno izađu da glasaju 11. maja.

Narodni poslanik Halimi potvrdio je da su se delegacije Srbije i Albanije tokom posete u Tirani složile da je izlazak na izbore jedini način da Albanci na legitiman način rešavaju svoje decenijama nagomilane porobleme.

Četvoročlana delegacija Albanaca sa juga Srbije koju je poredvodio Halimi u utorak se vratila iz posete Tirani tokom koje ih je primio predsednik Albanije Sali Beriša, a potom i ministar inostranih poslova Ljuljzim Baši.

Halimi je kazao da je ta delegacija u Tirani boravila da bi izrazila saučešće povodom tragedije koja se dogodila u skladištu oružja nedaleko od Tirane, kao i da bi se razgovaralo o položaju albanske manjine u Srbiji povodom predstojećih izbora.

U delegaciji Albanaca u Tirani su, pored Rize Halimija, boravili predsednik opštine Preševo i lider Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafa, kao i visoki funkcioneri Pokreta za demokratski progres i Nacionalnog pokreta Albanaca Adnan Salihu i Merdžan Memiši.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE