• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiša, vjetar, bebi bum

Autor mondo.ba

Pred vama je MONDO brifing za utorak, 12. septembra…

 Kiša, vjetar, bebi bum Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba
Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Mladi odustaju od studiranja
I nakon popravnog na univerzitetima u Istočnom Sarajevu i Banjaluci ostalo je još 2.000 slobodnih mjesta, čak i na pravu, stomatologiji i engleskom, piše današnji "Euro Blic". U Istočnom Sarajevu indeks je dobilo samo 265 studenata, a ostalo je skoro hiljadu slobodnih mjesta, pa najavljuju i treći rok. Na Univerzitetu u Banjaluci, u drugom roku na 16 fakulteta biće upisano 376 brucoša, pa će više od hiljadu mjesta ostati nepopunjeno. Kada se saberu rezultati iz oba roka, svako treće mjesto u amfiteatrima će ove godine ostati prazno.

Nevrijeme u Mostaru i Zadru
Olujno nevrijeme, koje je juče zahvatilo Mostar, napravilo je kolaps u gradu. Nevrijeme je pogodilo ovaj grad u 15.30 časova, a za 15 minuta olujni naleti vjetra, praćeni kišom, iščupali su petnaestak stabala drveća u gradu koje je palo na saobraćajnice, automobile u pokretu ili parkirana vozila. Obilna kiša u Zadru poplavila je juče kuće i podrume, a od 8 do 10 sati ujutru u tom gradu palo oko 190 litara kiše po kvadratnom metru što je više nego dvostruko od prosečnih mjesečnih padavina od 98 litara. Kako je u Zadru jutros pročitajte OVDJE.

Marković osuđen na pet godina zatvora
Bivši direktor Agencija za mala i srednja preduzeća RS Slobodan Marković osuđen je u ponedjeljak u Okružnom sudu u Banjaluci na pet godina zatvora za pokušaj ubistva Biljane Keserović u decembru prošle godine u Banjaluci. Sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Snježana Kudrić je ocijenilo da su je u vrijeme izvršenja djela bio uračunljiv i da ga je počinio sa "eventualnim umišljajem".

Besplatan vrtić za djecu sa slušnim i govornim smetnjama
Mališani sa slušnim oštećenjima i sa smetnjama u govoru prvi put u RS imaju priliku da zajedno idu u specijalizovanu predškolsku ustanovu u Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora, a boravak ovih mališana roditelji ne moraju da izdvoje nijednu marku, jer je usluga besplatna. Ova ustanova počela s radom 1. septembra, pišu današnje "Nezavisne novine".

Bebi bum u Banjaluci
Ljekari i babice Univerzitetskog kliničkog centra RS imali su pune ruke posla proteklog vikenda, računajući i petak, jer su obavili 37 poroda, a rođeno je 39 beba, što je najveći bebi bum vikend u ovoj godini. Rođeno je 20 dečaka i 19 devojčica, prirodnim putem obavljena su 23 poroda, a 14 carskim rezom. Najmlađa porodilja imala je 18, a najstarija 40 godina, pišu banjalučki mediji.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE