• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sinovi savjetuju očeve, teror u Londonu

Autor mondo.ba

Pročitajte MONDO brifing za subotu, 16. septembra…

 Sinovi savjetuju očeve, teror u Londonu Izvor: Željko Svitlica/MONDO
Izvor: Željko Svitlica/MONDO

Nepotizam: Tužioci zapošljavaju sinove kao stručne saradnike

Ni Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije imuno na nepotizam koji posljednjih godina caruje u Republici Srpskoj, a o tome svjedoči primjer nedavnog zapošljavanja na pozicije stručnih saradnika sinova dugogodišnjih tužilaca. Nepotizam ili zapošljavanje po rodbinskim i zavičajnim vezama odavno više nije vijest, ali kada se tako nešto odradi u najvišim pravosudnim institucijama, u koje bi građani trebali imati povjerenja, onda priča postaje malo drugačija. Naime, okružno javno tužilaštvo Banjaluka je u proteklom periodu na pozicije stručnih saradnika primilo sinove republičkih javnih tužilaca, piše "EuroBlic" .

Čavić: Dodik radi za strance, a ne mi

U intervjuu za današnji "EuroBlic" Dragan Čavić, predsjednik NDP-a i vođa bunta opozicije u Narodnoj skupštini RS, kaže da optužbe da su strani plaćenici opoziociji upućuju oni koji su uz pomoć SFOR-a došli na vlast i koji rade za Zapad. "Oni koji su otvoreno sarađivali sa Sorošom, poput Milorada Dodika, danas nama imputiraju takvu vrstu saradnje. Tada su bili njihovi plaćenici i ostali su do danas", kaže Čavić. Dodaje i da je današnja skupštinska većina u RS kombinacija aparhejda u Južnoj Africi šezdesetih godina i južnoameričkih policajskih hunti iz devedesetih godina prošlog vijeka.

Ko stoji iza firme "Montefly"

"Nezavisne novine" u današnjem broju istražile su ko stoji iza švedske agencije "Montefly", za koju je na pres-konferenciji u četvrtak najavljeno da će krajem decembra započeti s redovnim avionskim letovima jednom sedmično iz švedskog Geteborga do Banjaluke i Podgorice. "Montefly" je kćerka firma druge kompanije pod nazivom "Group Fun Travel AB", a koja nema ni internet stranicu. Kao direktor "Group Fun Travel AB" naveden je Namko Kovačević, a kao njegov zamjenik Toni Ante Bašić.

Teror u Londonu

Svi svjetski mediji izvjestili su juče o terorističkom napadu u vozu londonskog metroa, u kojem je renjeno 29 putnika od eksplozije kantea u kojoj je bio ručno pravljen eksploziv. Osumnjičeni za napad je identifikovan, britanske vlasti danas nastavljaju potragu za napadadačem, a stotine vojnika raspoređeno je širom zemlje.

Penziju primaju 22 stogodišnjaka

Rijetki stanovnici Republike Srpske mogu da se pohvale sa stotinu ljeta, još su rjeđi oni koji sa navršenim vijekom života primaju penziju, a takvih je 22 koji svakog mjeseca pred svojim domovima pogledaju poštare. Većina njih, iako u dubokoj starosti, raduje se svakoj novoj isplati plodova svoga ili rada njihovih supružnika. Jedna od najstarijih penzionerki u RS je Banjalučanka Ružica Kajtez koja ima 103 godine, navodi današnji "Glas Srpske".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE