• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik kupuje vozilo za ''samo'' 65.000 KM

Autor mondo.ba

Služba predsjenika Republike ponavlja tender za nabavku novog službenog automobila koji bi trebalo da košta 65.000 maraka.

 Predsjednik RS Milorad Dodik automobil Izvor: MONDO/ Siniša Stanić
Izvor: MONDO/ Siniša Stanić

Ugovor za nabavku sa prethodnim dobavljačem za limuzinu od skoro 76 hiljada je raskinut rekao je generalni sekretar Službe predsjednika, Siniša Karan za ATV.

Odborenik PDP u Skupštini grada Banjaluka, Draško Stanivuković i organizacija Restart Srpska koji peticijom pokušavaju da ograniče sredstva koja Vlada RS izdvaja za kupovinu automobila ovaj potez službe predsejednika RS vide "kao jedan vid pobjede i dodatni motiv" 

"Dakle, dva funkcionera su odustala od kupovine automobila, a danas predsjednik za svoje potrebe kupuje auto od 65.000 maraka. Na ta tri službena automobila uštedili smo 300-400 hiljada", rekao je Draško Stanivuković.

Tender je uslijedio dvadesetak dana nakon što se predsjednički automobil zapalio tokom posjete selu Kriškovci. U kabinetu Milorada Dodika tvrde da će nabavka od 65.000 sa PDV-om zadovoljiti potrebe, ali ispuniti minimum bezbjednosnih standarda.

“To je vozilo apsolutno srednje klase, rekao bih minimum koji zadovoljava ovo što sam prethodno rekao obavljanje funkcija i bezbjedno obavljanje funkcija. Dakle, ne sporimo uopšte pravo javnosti da kontroliše trošenje javnih sredstva. Međutim, ovo što se u javnosti stvorilo preko određenih inicijativa da se stvori nekakav limit za nabavku vozila ipak smatramo jednom klasičnom demagogijom”, rekao je generalni sekretar predsjednika RS Siniša Karan za ATV.

Stanivuković i ''Restart'' kažu da ipak neće odustati od najavljenih protesta.

Sezona: Još dva ministarstva kupuju automobile

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

zena-zmaj

Kako rade, i 500KM za bicikl im je previse.

Mostarka

Ja bih predlozila da svi oni "Odozgo"koriste vozila iz fabrika automobila koje su napravili da narod radi u BiH..naravno i u RS..

XAJBA3

Ovi što nas farbaju sa nabavkom službenih auta rade za vladu jer dok narod misli da je sav kriminal u tome oni ukraše zvijezdu s neba, Željka nas poredi sa Švedskom, a mi još nismo skontali da ne možemo dobiti ni kredita jer neće niko da nam bude žirant.

Dalibor

Predsjednik i treba da ima najskuplje i najsigurnije vozilo, iako nema neke Bog zna kakve rezultate iza sebe. Ali onakav ministar, koji nema ama bas ni jedan jedini rezultat, e to je vec bezobrazluk i perverzija koja pokazuje koliko su visoki zahtjevi i standardi onih koji imaju priliku da jašu drzavnu kasu.

vetgo

@Dalibor Potpuno se slazem sve je lijepo receno

MONDO REPORTAŽE