• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonski scenario, narod na ulicama

Pregled najvažnijih događaja i priča iz štampe na jednom mjestu u MONDO brifingu.

 Makedonski scenario, narod na ulicama Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Ko je i šta je makedonski scenario

Ne stišavaju se reakcije na jučerašnju konferenciju za medije Dragana Mektića. Ministar bezbjednosti izjavio je juče da ne vidi nikakav problem u makedonskom scenariju“ u Srpskoj jer za njega taj scenario znači demokratiju. Šta je rekao Mektić, čitajte OVDJE.

"Dajte nam kakav god hoćete scenario, ali dajte da pobijedi demokratija", tvrdi Mektić.

Od 238 maraka mjesečno živi skoro million ljudi

Svaki četvrti stanovnik BiH živi od 238,11 maraka mjesečno, istaknuto je u izvještaju NVO Incijativa za bolju i humaniju inkluziju, a prenosi „Dnevni avaz“.

Predsjednik ove NVO Žarko Papić pojasnio je da stanovnici BiH nisu samo siromašni, nego da se može govoriti o apsolutnom siromaštvu.

„Svaki četvrti stanovnik ove države živi ispod apsolutne linije siromaštva. Čak 900.000 stanovnika BiH je u takvoj situaciji. To smo dokazali ne samo mi u izvještaju, to dokazuju i druge relevantne organizacije. Mi tako imamo 900.000 ljudi koji troše 238,11 KM mjesečno i iz godine u godinu ta mjesečna cifra postaje sve manja“, upozorava Papić.

Srpska ima više kilometara auto-puta nego FBiH

Republika Srpska bi 2018. godine mogla da prestigne Federaciju BiH po broju kilometara auto-puta.

Republika Srpska u nekoliko godina iza sebe ima 72 nova kilometra auto-puta, dok FBiH u istom periodu ima 18. Srpska je nedavno dobila dodatnih 11 kilometara upotrebljivog auto-puta na dionici Banjaluka - Doboj, a do sredine sljedeće godine ta će dionica biti završena sa dodatnih 25 kilometara, piše portal "Kliks".

Uz postojeći dio auto-puta od Doboja do Prnjavora koji je otvoren u septembru prošle godine zaokružiće se ukupnih 72 kilometra moderne saobraćajnice od Banjaluke do Doboja.

Kada se taj broj sabere sa 37 kilometara završenog dijela auto-puta Banjaluka - Gradiška, može se zaključiti da će Republika Srpska u 2018. godini raspolagati sa oko 110 kilometara upotrebljivog auto-puta.

"Autoceste FBiH" upravljaju sa blizu 90 kilometara auto-puta u saobraćaju, a do kraja ove godine u upotrebu neće biti pušten ni milimetar novog puta.

U FBiH novi kilometri auto-puta nisu pušteni u promet još od oktobra 2014. godine.

Osvojićemo mi ovo

Završen je Eurobasket. Trijumfom Gorana Dragića i Slovenije. Srbija je završila druga, bilo je i suza, ali i obećanja da će EP biti osvojeno. Sljedeće je tek za četiri godine.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U Banjaluci se slavilo. Nekada, u najbolje postratno doba ovdašnje košarke, slavila su se samo zlata. Sada je i srebro bilo razlog da se izađe na ulicu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE