• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Referendum u Glasniku, nemiri u Barseloni

Autor mondo.ba

Mondo brifing za četvrtak.

 Referendum u Glasniku, nemiri u Barseloni Izvor: Mondo.ba/Željko Svitlica

Referendum ''džaba'' u Službenom glasniku

U Službenom glasniku RS objavljena odluka o raspisivanju republičkog referenduma o sudu i tužilaštvu BiH samo zato da bi za nekoliko dana bila povučena, kako je ranije najavio predsjednik SNSD, Milorad Dodik.

''Gledano pravno to što odluke do sada nisu objavljene je krivično djelo. Međutim, ako na to gledamo politički, potez je razumljiv jer bi izlazak na referendum značilo sankcije prema RS"- rekao je "Euroblicu" generalni sekretar Ustavnog suda RS Ljubomir Ožegović.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da objavljivanje odluke o referendumu o pravosuđu u BiH u Službenom glasniku RS, sa planom da ona uskoro bude suspendovana na sjednici NSRS, nije odustajanje od tog pitanja.

Milijarde za autoputeve završile negdje drugdje

Po osnovu akciza na naftu i kroz registracije vozila u BiH je tokom proteklih deset godina prikupljeno, prema nezvaničnim procjenama, blizu pet milijardi maraka i sasvim je sigurno da ovaj novac koji je namijenjen za izgradnju i održavanje puteva i autoputeva nije potrošen namjenski, pišu "Nezavisne".

Stručnjaci kažu da je od tog novca BiH mogla bez ijedne marke kredita izgraditi 500 kilometara autoputa. Oni dodaju da je novac većinom otišao na plate i javnu potrošnju. Uprkos tome dio vlasti pokušava da izmijeni zakon o akcizama i za još 15 feninga po litru poveća akcizu na naftu.

U parlamentu BiH formirana je istražna komisija zbog ovog novca.

Mektić i Lukač, ratni drugovi

Ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić i ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač u toku Odbrambeno-otadžbinskog rata bili su nekoliko puta na istom ratištu, a najviše na bihaćkom. Jednu dramatičnu epizodu iz tog perioda prepričao je Dragan Mektić u intervjuu za Nedeljnik.

Vanredno u Kataloniji

Separatisti u Kataloniji pozivaju na “mobilizaciju“ građana nakon što je španska policija privela 14 zvaničnika regionalne Vlade. Oni su privedeni zbog planova da, uprkos odluci centralnih vlasti, sprovedu referendum o nezavisnosti, piše "Dojče vele".

Uhapšeno je 14 zvaničnika Katalonije nakon insistiranja regionalnih vlasti da 1. oktobra održe referendum o nezavisnosti uprkos protivljenju Madrida i odluci Ustavnog suda. Saopšteno je i da je policija zaplijenila nešto manje od deset miliona glasačkih listića.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE