• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ručni bacač, let za Banjaluku i "prošireni" Tviter

Autor mondo.ba

Odabrali smo najzanimljivije priče iz drugih medija - čitajte Mondo brifing.

 Mondo brifing srijeda 27.9. 2017. Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Proizveden prvi ručni bacač u BiH

Stručnjaci Tehničko-remontnog zavoda iz Hadžića proizveli su prvi ''domaći'' ručni bacač, ekskluzivno saznaje "Dnevni avaz". Ovo oružje stručnog naziva RPG 7 MX2 kalibra 40 milimetara, proizvodi se u svega desetak država svijeta, rečenon je tom dnevnom listu. Kako se navodi ovo je zajednički proizvod namjenske industrije iz Federacije BiH, a urađen je po svim standardima NATO-a, testiran u najstrožijim vremenskim uslovima. Bacač ispaljuje raketu kalibra 40 milimetara i ne postoji oklopno oružje koje ne može probiti i onesposobiti, navodi "Ava"z.

Ništa od Durakovićevih ''probosanaca''

Većina političkih stranaka sa sjedištem u Federaciji BiH odbacila je ideju zajedničkog nastupa u RS na izborima 2018. godine rekao je juče lider Pokreta ''Odgovor'' Ćamil Duraković. On je izrazio žaljenje što je ideja zajedničke platforme dočekana s podsmijehom saopšteno je iz "Odgovora", prenose "Nezavisne novine".

Rezervisane prve karte za let za Banjaluku

Rezervisane prve karte za promotivne čarter letove Geteborg - Banjaluka koji su planirani u tri termina krajem decembra i početkom januara naredne godine, piše "EuroBlic".

Namko Kovačević, vlasnik agencije koja je sklopila ugovor o saradnji sa švedskom avio-kompanijom BRA (Braathens Regional Airlines) kaže da su sve formalnosti u vezi sa promotivnim letom Geteborg-Banjaluka 22. decembra završene i da "nema osnova za bilo kakve sumnje u vezi s ovim poslom". On kaže da RS, "Aerodromi RS" niti bilo koji drugi pravn subjekt neće snositi nikakve novčane troškove ili marketinške obaveze prema njegovoj agenciji.

Ženama u S. Arabiji dozvoljeno da voze (podsjetnik: ovo je 2017. godina)

Kralj Saudijske Arabije Salman je dekretom naredio da ženama bude dozvoljeno da voze automobile. Kraljeva naredba bi trebalo da bude primenjena do juna sljedeće godine, objavila je saudijska državna agencija SPA, prenosi agencija Rojters. 

Tvitajmo u 280 karaktera

Prvi put u svojoj istoriji, društvena mreža Tviter promijeniće ograničenje karaktera na objavama. Kako su najavili, ograničenje sa 140 karaktera biće povećano na 280, doduše samo za pojedine korisnike. "Samo mala grupa ljudi" dobiće novi limit, prije nego što Tviter to omogući svima.

Ali, svi korisnici će moći da vide, pročitaju i te duže tvitove. Tviter sporo raste, pa bi ova promjena mogla da bude jedan od načina da proširi svoj uticaj i privuče nove korisnike, prenio je Bi-Bi-Si.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE