• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tone telefona, šverc oružja i nepažljivi Tramp

Autor mondo.ba

Naš izbor tema iz jutrošnjih novina i elektronskih medija.

 Mondo brifing 5. oktobar 2017 Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Telefone uvozimo na tone

U BiH je za pet godina i devet mjeseci uvezeno telefonskih aparata u vrijednosti od 606,3 miliona KM. Nadležni ne vode evidenciju o broju telefona već ih kvalifikuju u kilogramima. Po posljednjim podacima koje objavljuje Agencija za statistiku BiH u BiH ima oko 3,3 miliona pretrplatnika mobilne telefonije, piše EuroBlic.

Predstavljen prvi tom Enciklopedije RS

Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) juče je predstavila prvi tom Enciklopedije Republike Srpske u kojem je na 783 stranice obrađeno oko 1.500 odrednica u vezi sa procesima, događajima i ličnostima koji su važni za istoriju Republike Srpske, javila je Srna.

Predsjednik ANURS Rajko Kuzmanović rekao je da je to jedan od pet, koliko je predviđeno da se uradi tomova Enciklopedije, koja je opšteg tipa, i u njoj su istraživačkim postupkom i načinom obrade odrednica prikazana suštinska pitanja o prošlosti i sadašnjosti Republike Srpske.

Radnički univerzitet u Banjaluci postaje centar za prekvalifikaciju

"Tokom razgovora sa privrednicima u Banjaluci pojavila se potreba za centrom za prekvalifikaciju radnika i dokvalifikaciju i upravo u tom svjetlu razgovaraćem o transformaciji Radničkog univerziteta", rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, prenose "Nezavisne".

Odbornici na jučerašnjoj sjednici nisu usvojili izvještaj o poslovanju Radničkog univerziteta. Radojičić kaže da že uskoro uslijediti razgovori o transformaciji ove institucije

''To ne bi bilo mjesto za štampanje diploma, već za školovanje kadrova koji su potrebni tržištu rada, od obućara bravara zavarivača te radnika u IT sektoru", kaže gradonačelnik Banjaluke.

Amerikanci preko Hrvatske ''švercuju'' oružje za Siriju

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) objavila je da je aerodrom "Rijeka" na hrvatskom ostrvu Krku postao važan (neslužben) Pentagonov centar za slanje oružja vojsci SAD, koja se nalazi širom Bliskog istoka, pa i za slanje oružja pobunjenicima u Siriji.

Kako prenose agencije, od aprila ove godine preko aerodroma "Rijeka" prošao je značajan broj aviona koji su prevozili municiju i neidentifikovanu vojnu opremu za ratove koje na Bliskom istoku vodi Pentagon, tvrdi BIRN, čiji su novinari, kako se navodi, otkrili da je u posljednjih pola godine preko tog ostrva prešlo 14 teretnih aviona punih oružja i municije namijenjenih američkoj vojsci na Bliskom istoku.

Tramp se ''sprdao'' sa Portorikancima

Američki predsjednik Donald Tramp bacao je rolne toalet papira u košarkaškom stilu okupljenim Portorikancima tokom posjete uraganom opustešnom Portoriku i to je izazvalo salvu kritika na mrežama i u američkim medijima.

Mnogi smatraju da ovakvo ponašanje nije primjereno mjestu i trenutku, ali su mnogi na to i navikli od Trampa.


Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE