• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šivenjem protiv FB, ljuti Pavić, raspjevani Dačić

Autor mondo.ba

U novom Mondo brifingu pročitajte naš odabir najzanimljivijih tema iz jutrošnjih novina i drugih medija.

 Šivenjem protiv FB, ljuti Pavić, raspjevani Dačić Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Potjernica za Orićem ostaje

Srbija neće ukinuti međunarodnu potjernicu za Naserom Orićem, ratnim komandantom tzv. Armije BiH u Srebrenici čak i ako bude potvrrđena prvostepena oslobađajuća presuda Suda u Sarajevu - saznaju ''Novosti''.

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine vodilo je istragu o mučenjima i ubistvima 2.000 Srba između aprila 1992. godina i juna 1995. godina koje su počinili muslimanske snage pod Orićevom komandom prilikom napada na više od 50 sela u opštinama Bratunac i Srebvrenica.

S druge strane Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživaje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica u intervjuu za ''Nezavisne'' podsjeća da je predsjednik Sudskog vijeća Suda BiH koje je prvostepeno oslobodilo Orića, Šaban Maksumić, devedesetih za vrijeme rata bio vojni sudija sa sjedištem u ''Viktor Bubnju'' i koji je Srbe iz Sarajeva upućivao u logore pa čak po nekim informacijama i učestvovao u njihovom maltretiranju.

Pavić ljut zbog Stevandića

Na sastanku vladajuće koalicije na Mrakovici u ponedjeljak predsjednik DNS, Marko Pavić, saopštio je da DNS još nije definitivno odlučio da li će u oktobru 2018. zajedno sa SNSD izaći na izbore, piše današnji "EuroBlic".

Pavić se, navode ove novine, žestoko obrušio na Javni RTV servis RS tvrdeći da DNS nije dovoljno predstavljen. Imao je zamjerki na "popustljivost SNSD prema Ujedinjenoj Srpskoj" i njenom predsjedniku Nenadnu Stevandiću koji formalno nije dio vladajuće koalicije, ali je u NSRS često bio ključan za većinu. Pavić je navodno naglasio da ne dolazi u obzir eventualna podrška Stevandiću za bilo koju funkciju.

Ovisnost o Fejsbuku liječe šivenjem

Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji ''Sonata'' iz Trebinja već 17 godina Trebinjcima i Trebinjkama pomaže u liječenju ovisnosti o duvanu, alkoholu, pa čak i video igricama i Fejsbuku, pišu "Nezavisne".

"Imali smo niz primjera da su se oni koji su danonoćno bili za računarima na društvenim mrežama kod nas okrenuli šivenju, slikanju na staklu i nizu drugih ručnih radinosti jer se svaka ovisnost najbolje liječi društveno korisnim radom'', kaže Miholjka Janković, predsjednik Udruženja.

Dačić pjevao Erdoganu

Na večeri koju je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić priredio u čast svog turskog kolege Redžepa Tajipa Erdogana, srpski ministar spoljnih poslova ponovo je demonstrirao svoje pjevačko umijeće. Ivica Dačić je poslije čuvene "Miljacke" i "O sole mio" sinoć je proširio repertoar i na orijentalne pjesme.

Ivica Dačić pjeva Erdoganu
Izvor: YouTube

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE