• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dukić: Sudije Suda BiH radile u logoru za Srbe

Autor SRNA

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić rekao je danas u Banjaluci da su pojedine sudije iz pravosudnih institucija BiH za vrijeme rata bile i u kasarni-logoru “Viktor Bubanj”, u kojoj je on bio zarobljen.

Dukić je rekao da su u logoru bile sudije Ismet Memeldžija, Galib Smajić, Davorin Јukić, Idriz Kamenica, sudija Marković, Šaban Maksumić, Amir Јaganjac i Mirso Savo.

“To je zabilježio Međunarodni komitet Crvenog krsta. Zajedno sa mnom tu su bila još 53 zarobljenika, a sudije su imale posebne prostorije u kojima su boravili od 1991. do 1995. godine”, rekao je Dukić novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Predsjednik Udruženja porodica poginulih i nestalih civila opštine Bratunac Radojka Filipović naglasila je da je zajednički stav da organizacije proizašle iz odbrambeno-otadžbinskog rata stoje iza svih zaključaka donesenih na današnjem sastanku sa predsjednikom Srpske.

“Pozivam medije da stanu iza istine i pravde i iza žrtava, da budu na putu zaštite mira i suživota. Presuda Neseru Oriću je kap koja je prelila čašu. Mi u Sud i Tužilaštvo BiH više ne vjerujemo i nećemo dozvoliti da ikom više presuđuju”, rekla je Filipovićeva.

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Božica Živković-Railić navela je da su presude Suda BiH izvor i jačanje mržnje među narodima u BiH.

Ona je upitala kako je moguće da poslije 25 godina porodice u Srpskoj ne mogu da nađu svoje poginule, niti da niko ne odgovara zbog zlostavljanja žena i djece.

“Obično se procesuira jedan logor u Tuzli, a ima ih još 16. Gdje su zločini u Gradačcu, Gračanici, Olovu, Kaknju, Zenici i svim drugim mjestima u kojima su zatvarani Srbi”, upitala je Rajilićeva.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE