• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budžet RS za 2018 oko 3,2 milijarde KM

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će budžet za narednu godinu biti nešto veći od ovogodišnjeg i kretaće se oko 3,2 milijarde KM.

 Budžet RS za 2018 oko 3,2 milijarde KM Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Značajno manje se zadužujemo nego što vraćamo dug i to će biti karakteristika i za narednu godinu. Riječ je o omjeru 700 i 500 miliona i taj trend će biti nastavljen i ove godine", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon konsultacija o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, kojima su prisustvovali i predsjednik Srpske Milorad Dodik i ministri finansija Zoran Tegeltija i unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Ona je istakla da je na sastanku bilo riječi i o strateškim dokumentima, koji se pripremaju na kraju svake godine.

"Priprema se budžet, te ekonomska politika, odnosno program ekonomskih reformi, a ima i mnogo stvari oko kojih sada zauzimamo stavove, a rade se i konsultacije sa ministrima u vezi sa potrebama za sljedeću godinu", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je, osim o redovnim stvarima koje su predviđene izdvajanjima iz budžeta, razgovarano i o strateškim projektima koji će se podržavati počevši od kraja ove i u toku naredne godine.

Kad je riječ o sredstvima koja se izdavajaju za plate, Cvijanovićeva je napomenula da neće doći do otpuštanja radnika, te da su napravljene značajne uštede kroz smanjenje minulog rada i neke druge stvari.

"Taj trend biće nastavljen i naredne godine. Ako posmatramo to u paketu reformske agende i svih onih obaveza koje su na sebe preuzeli svi nivoi vlasti, moram napomenuti da, kad je riječ o registru radnika i svega drugog, kod nas je to sve sppremno i samo je stvar kada ćemo usvajati takve stvari", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da nema potrebe žuriti sa takvim dokumentima, ako se uzme u obzir činjenica da je sve blokirano na nivou BiH.

"Nisu izvršene akcize, a da ne pričam o tome da tamo postoji nešto što je sasvim suprotno stavu MMf – a i uopšte Reformskoj agendi, tendencija da se povećava broj zaposlenih i da se povećavaju plate državnim službenicima", rekla je Cvijanovićeva.

Gvoreći o mandatime koje su Vladi Srpske dali funkcioneri Republičke uprave za geodetsko i imovinsko pravne poslove /RUGIP/, Cvijanovićeva je rekla da će se Vlada tim pitanjem baviti u ponedjeljak, 30. oktobra.

"Institucija mora da nastavi nesmetano da radi, a da bi se to ostvarilo morate da imete ljude koji će popuniti te pozicije", rekla je Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE