• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Kormakova vrši pritisak na NSRS

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se američki ambasador u BiH Morin Kormak miješa u unutrašnje stvari Republike Srpske i rad parlamenta.

Dodik kaže da ambasadorka vrši pritisak da se donesu neke odluke koje strancima odgovaraju i da se to vidjelo i u jučerašnjoj izjavi Kormakove, te istakao da se ona ne ustručava da se miješa u unutrašnje stvari na bilo kojem pitanju koje se pojavi na dnevnom redu.

"Vidljivo je da je prisustvo stranaca u mikro odlučivanju veliko, a njih predvodi sadašanja američka ambasadorka", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci pred početak naučnog skupa sa međunarodnim učešćem pod nazivom "Ustav i izazovi ustavnog razvoja u složenim državama".

Ambasador SAD u BiH Morin Kormak ocijenila je juče u izjavi za Radio Republike Srpske da bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da ukine, a ne da suspenduje odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

"Mi smo od samog početka bili vrlo jasni što se tiče referenduma. Suspenzija referenduma ostavlja ipak mogućnost da on ponovno bude predmet rasprave i sprovođenja nekada u budućnosti", navela je Kormakova.

Sjednica o referendumu 6. novembra

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE