• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekspresno: Dodikov odgovor SDS-u

Autori mondo.ba Autori Agencije

Nakon što je najjača opoziciona stranka zatražila od predsjednika Srpske objašnjenje u vezi njegove izjave o prisluškivanju, oglasio se i Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da SDS ponovo pokušava da pobjegne od odgovornosti za neuspjeh u održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu, pošto u posljednje tri godine ništa ne rade u interesu RS niti imaju odgovore na najvažnija nacionalna pitanja.

"Sada su ljuti što neustavno pravosuđe BiH nije optužilo, osudilo i zatvorilo Dodika na osnovu njihovih laži i podmetanja, pa da mirno mogu na izbore. Time pokazuju da su njihova očekivanja od Suda i Tužilaštva bila ne da se ukinu, niti da se dovedu u pravni okvir. Oni su od njih očekivali da budu batina za njihove političke neistomišljenike. I zato sada kuknjava", izjavio je predsjednik Republike Srni.

Na pitanje Srne da prokomentariše poziv SDS-a da objasni "kako to da je Tužilaštvo BiH obustavilo višegodišnju istragu protiv njega nekoliko dana uoči povlačenja odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH", Dodik je rekao da je indikativno da SDS zna da je obustavljena istraga protiv njega, a da on lično o tome ništa ne zna, te da ta stranka izgleda dobro zna kada se nekome sprema optužnica, a kada se odustaje od gonjenja.

"Da su nacionalno odgovorna stranka i sami bi uputili javni poziv Sudu BiH s pitanjem zbog čega je izdao odobrenje da se prisluškuje predsjednik Republike Srpske i kakvo je to teško djelo bilo da su takve radnje bile neophodne. Ali SDS više nije ni nacionalna ni državotvorna stranka i od njih to gotovo više niko i ne očekuje", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da "o paktu sa strancima ne može slovo da drži partija kojoj je glava u jednoj ambasadi, a koja ih i dalje, uprkos slijepoj poslušnosti, drži na crnoj listi".

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rrrr

Ja stari Sds-ovac,od ove godine necu glasati za sds! I apelujem svima da glasaju za dodika! Cim vidite da ga mrze bosnjaci,EU i SAD znajte da je to najbolji nas izbor! Vukota sa britancima Mile s Putinom. Ako padne dodik ko ce ostati da nam cuva rs?

Slobo

Reci im predsedniče... njima su najvaznije sarajevske fotelje...

Slobo

@Slobo Ti im reci,taki pametam.

MONDO REPORTAŽE