• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Srpska se brani u Sarajevu kao i u Banjaluci

Autor mondo.ba

Srpska demokratska stranka saopštila je da sa svojim koalicionim partnerima ima stav o svim pitanjima za Republiku Srpsku i da znaju prepoznati nivo opasnosti, te da se u Sarajevu Srpska brani isto kao i u Banjaluci.

 SDS: Srpska se brani u Sarajevu kao i u Banjaluci Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

"Potpuno je jasno da Republika Srpska računa na Srpsku demokratsku stranku kao alternativu bahatoj i nenarodnoj vlasti, tako da svaki pošteni čovjek zna da ćemo uspješno zaštiti sve njene institucije, jednako uspješno kao što smo ih znali i stvoriti. Od svih vrsta napada branili smo Srpsku mnogo puta ranije, branili i odbranili. Ove posljednje, verbalne napade, koji dolaze iz SNSD-ove kuhinje smo prepoznali kao koordinisanu aktivnost Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića , koji u nedostataku ideja kako običan čovjek treba da ima dostojanstven život, nastoje nadomjestiti jeftinim populizmom, koji je jedini politički pravac djelovanja nesposobne vlade koja je formirana kupovinom narodnih poslanika", stoji u saopštenju ove stranke.

U SDS-u kažu da su Milorad Dodik i SNSD iskreni u pozivima da Srbi napuste zajedničke institucije BiH upućivali bi ih onda kad je SNSD-ov kadar vršio vlast u Sarajevu i kada im je bio dovoljan samo jedan telefonski poziv da to urade.

"Da su stvarno iskreni iz SNSD-a prvo bi poziv uputili svojim ključnim ljudima, recimo Željki Cvijanović i Zoranu Tegeltiji, da napuste sve pozicije u upravnim odborima u Sarajevu, počevši od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje, Elektroprenosa BiH, i tako redom. Mi bi znali ispravno tumačiti te njihove poteze. Ovako, više nam je nego jasno da SNSD pozivima za povlačenjem svih Srba sa pozicija iz Sarajeva samo izražavaju frustraciju i žal za tim pozicijama koje su izgubili na izborima 2014. godine", ističu.

Srpska demokratska stranka je uvijek izražavala poštovanje prema institucijama Republike Srpske, ali ljudima koji obavljaju njene funkcije mora biti jasno da se lično poštovanje ne stiče izborom ili imenovanjem, nego poštenim i časnim radom u interesu svih građana Republike Srpske koja se u potpunosti kosi sa ambijentom sveukupne moralne dekadencije koju je ova vlast uspjela da izgradi u protekloj deceniji. Institucije Republike Srpske trenutno derogiraju nosioci najvećih funkcija koji nikada nisu gledali koliku štetu mogu napraviti Republici Srpskoj da bi ostavarili ličnu ili partijsku korist, smatraju u SDS-u.

Dodaju da Srpska demokratska stranka zajedno sa svojim koalicionim partnerima ima stav o svim pitanjima za Republiku Srpsku, znamo prepoznati nivo opasnosti, i baš zato smo svjesni da se u Sarajevu Republika Srpska brani isto kao i u Banjaluci, te nas stoga ne može zaplašiti jedna izjava Bakira Izetbegovića za koga smo apsolutno ubjeđeni da je uvijek spreman napraviti štetu srpskom narodu kada bi on to kojim slučajem mogao.Zbog svega navedenog smatramo da povlačenje nikada nije bilo dobra odbrambena aktivnost za Republiku Srpsku od kada je ona stvorena.I zbog toga se nećemo povlačiti pred jeftinim trikovima koje nam s vremena na vrijeme zajedno serviraju Dodik i Izetbegović.

"O našem patriotizmu ne osjećamo potrebu da govorimo, on se svakodnevno pokazuje djelima a ne riječima. Ali pouzdano znamo da čin patriotizam nije to kada u Trnovu predizbornu tribinu SNSD-a otvara Ibro Berilo salvama pohvala na račun Milorada Dodika", zaključili su u ovoj stranci.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE