• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS ne kupuje zgradu Banke Srpske

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Na dnevnom redu Vlade RS nije bila kupovina glavne zgrade Banke Srpske u banjalučkom naselju Borik, a koja se prodaje nakon što je ova banka otišla u stečaj.

Potvrdio je ovo danas ministar finansija RS Zoran Tegeltija.

On je podvukao da Vlada RS svaku odluku o prodaji ili kupovini imovine javno objavi, a da se ovo pitanje nije razmatralo. Informacije o kupovini ove zgrade pojavile su se u nekim medijima uz tvrdnju da bi u njoj trebalo da bude smještena Republička uprava za geodetsko i imovinsko – pravne poslove RS.

Na licitaciji radi prodaje imovine Banke Srpske, koja je održana krajem novembra u Banjoj Luci, glavna zgrada banke sa opremom procijenjena je na 8,48 miliona KM, ali nije bilo ponuđača. Zbog toga je zakazana nova licitacija za 30. januar 2018.

U RŽR Ljubija „neće biti brzih poteza“

Ministar Tegeltija je danas takođe komentarisao najavu o prodaji dijela akcija u Rudniku željezne rude Ljubija, a što je, kao što je poznato, prošle godine zaustavljeno uz burne reakcije tamošnjih radnika, ali i DNS-a, stranke u vlasti u RS.

"Nismo razmatrali odluku o prodaji RŽR Ljubija. Ono nije više definisano kao strateško preduzeće i postoji mogućnost da se na drugačiji način privatizuje. Neće biti brzih poteza. Ta kompanija je važna za cijelu regiju. Niko neće napraviti potez da to ugrozi", naglasio je Tegeltija.

B.S.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE