• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne isključujem mogućnost terorističkog napada"

Autor Agencije

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je danas da se u BiH ne može isključiti mogućnost terorističkog napada, iako u protekle dvije godine nije bilo nijednog ozbiljnijeg terorističkog incidenta.

"Imamo terorističkih izazova, eksteremizma, radikalizma, lica za koje se zna da bi mogla nešto da učine. Držimo ih pod kontrolom i nadziremo, ali ne možemo da isključimo mogućnost terorističkog napada", rekao je Mektić u obraćanju delegatima Doma naroda parlamenta BiH.

Rekao je i da je identifikovano šest lica odgovornih za napad na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima i da je "brdo dokumentacije" dostavljeno Tužilaštvu BiH, koje, kako kaže, neće da završi istragu.

Obraćajući se delegatima Doma naroda parlamenta BiH, Mektić je rekao da je Ministarstvo bezbjednosti "obradilo slučaj" napada na Vučića u Potočarima i sve zadokumentovalo.

Mektić kaže da je više puta od Tužilaštva BiH tražio da završe ovaj slučaj, bilo da nema osnova za vođenje krivičnog postupka ili da neko bude optužen, jer to opterećuje odnose BiH i Srbije.

"Sve što zakon dozvoljava policijskim agencijama u ovom slučaju je urađeno", rekao je Mektić.

Mektić se dotakao i Milorada Dodika za kojeg je kazao da se predstavlja kao žrtva.

"Obmanuo je javnost i Vučića, jer niko nije tražio njegovo hapšenje zbog vile. Upućen je zahtjev za pomoć krivično-pravnu, da se provjeri finansijska transakcija. On se predstavlja kao zrtva. Poruka Dodiku je nećemo ti sjahati s leđa dok ti ne sjašeš građanima koje si osiromašio", kazao je Mektić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

itd

Kad ste tako dobri građanima onda smanjite sebi plate i beneficije koje imate pa pomozite građane.Ne riječima,nego djelima.Mante. se ko folk tog više prepucavanja.

MONDO REPORTAŽE