• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatražili smjenu Mektića, Pandurevićeva se krstila

Autori mondo.ba Autori Agencije

Klubovi poslanika SNSD-a i DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas su pokrenuli inicijativu za glasanje o rekonstrukciji Savjeta ministara, odnosno smjeni ministra bezbjednosti Dragana Mektića.

 Zatražili smjenu Mektića, Pandurevićeva se krstila Izvor: Samir Cacan/MONDO
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Ističu da je jasno da odgovornost za eskalaciju migrantske krize snose ovo ministarstvo i posebno Mektić.

"Od početka ove godine BiH je suočena sa ozbiljnom migrantskom krizom koja svakog dana postaje sve veća prijetnja političkoj stabilnosti i bezbjednosti svih građana BiH", piše u inicijativi poslaničkih klubova SNSD-a i DNS-a za rekonstrukciju Savjeta ministara.

Navodeći podatke nadležnih institucija i policijskih agencija da je od januara ove godine u BiH ušlo skoro 10.000 migranata iz visokorizičnih zemalja Bliskog istoka, podnosioci inicijative ističu da u većini slučajeva ti ljudi nemaju nikakvih dokumenata, što pojačava sumnje da se među njima nalaze i lica koja predstavljaju opasnost po javni red i mir te bezbjednost građana.

"Sasvim je jasno da punu odgovornost za eskalaciju migrantske krize snosi, prije svega, Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara, te posebno ministar Mektić, koji je tokom prvih nekoliko mjeseci ove godine, a i ranije, ignorisao, minimizirao, relativizovao, pa čak i ismijavao ozbiljna upozorenja institucija Republike Srpske, kao i nekih drugih institucija na nivou BiH, koje su raspolagale informacijama da bi se BiH u ovoj godini mogla suočiti sa opasnim migrantskim talasom", naglašava se u inicijativi.

Poslanici SNSD-a i DNS-a dodaju da je Mektić lažnim i neprovjerenim informacijama s kojima je često izlazio u javnost snažno doprinio nespremnosti institucija BiH za suočavanje s velikim talasom migranata.

Inicijativu su potpisali poslanici SNSD-a Staša Košarac, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Milica Marković, Miroslav Milovanović, te DNS-a Borislav Bojić, Đorđo Krčmar i Jovan Vukovljak.

Reagujući na ovu inicijativu, Aleksandra Pandurević iz SDS-a prekrstila se u sred parlamenta.

"Bože, ti pomozi, sad su se sjetili, na kraju mandata... Baš će im uspjeti",rekla je Pandurevićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE