• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasadorka Kormak napušta BiH

Autori mondo.ba Autori Fena

Sjedinjene Američke Države promijeniće ambasadora u Bosni i Hercegovini.

Američka administracija zatražila je od Bosne i Hercegovine agreman za novog ambasadora Erika Nelsona koji će naslijediti Morin Kormak na dužnosti ambasadora SAD-a u BiH, saznaje Večernji list od izvora bliskih Stejt departmentu.

Eric Nelson, zaposlenik Više službe za spoljne poslove, u rangu savjetnika, imenovan je za zamjenika izvršnog tajnika i direktora Izvršnog ureda Izvršnog sekretarijata 2. juna 2015. godine.

Nelson je prethodno obnašao dužnost upravnika Kancelarije diplomatije u Odjeljenje za upravljanje izvorima informisanja, zamjenika šefa misije u Kostariki te generalnog konzula u Minhenu. Od kada se pridružio Službi za spoljne poslove 1990. godine, takođe je obnašao dužnosti u Islamabadu, Milanu, Meksiko Sitiju, Frankfurtu, Santo Domingu, kao i u Vašingtonu, u Odjeljenju za administraciju.

Nelson je karijeru počeo u javnoj službi kao dobrovoljac u mirovnim snagama u Liberiji. Od 2013. do 2014. bio je član 21. seminara Centra za međunarodne studije MIT-a (Massachusetts Institute of Technology). Diplomirao je hemijski inženjering na Univerzitetu Rice te magistrirao poslovnu administraciju na Univerzitetu Teksas u Ostinu.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan Krajina

Putuj igumaneee. Neokreci glavu !!!!!

MONDO REPORTAŽE