• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: "Oluja" najveće etničko čišćenje u Evropi

Autor Agencije

Srbi iz Hrvatske su akcijom "Oluja" u najvećem egzodusu i etničkom čišćenje koje se dogodilo u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, praktično zbrisani, kaže član predsjedništva BiH Mladen Ivanić

 Ivanić: "Oluja" najveće etničko čišćenje u Evropi  Izvor: Brankica Spasenić/MONDO
Izvor: Brankica Spasenić/MONDO

Srbi iz Hrvatske su akcijom "Oluja" u najvećem egzodusu i etničkom čišćenje koje se dogodilo u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, praktično zbrisani i mi, kao srpski narod u cjelini, moramo to da pamtimo i da na to stalno podsjećamo, jer samo tako možemo da spriječimo da nam se nešto slično ne ponovi, rekao je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, za Tanjug.

"Upravo zbog čuvanja od zaborava posebnu zahvalnost dugujem predsjedniku Vučiću koji je ovaj dan uvrstio kao jedan od najvažnijih koje zajednički treba da obilježavaju Republika Srpska i Srbija", rekao je Ivanić.

On će večeras u Bačkoj Palanci, na poziv predsjednika Aleksandra Vučića, prisustvovati obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" .

Ivanić podsjeća da je nad Srbima je 1995. učinjen pogrom, da mali je broj njih ostao ili se vratio da živi u Hrvatskoj i da zato o njihovim pravima u Hrvatskoj treba stalno govoriti, stalno biti prisutan na tom prostoru.

"Odlazim tamo, obilazim naše ljude. Posljednji put sam bio 30. juna na obilježavanju Dana sjećanja na Jadovno 1941, strašnog zločina i masovnog istrebljenja koje nam se desilo za vreme NDH. Odlazio sam tamo i prethodnih godina, jer moramo da idemo, da se ne zaboravi. Obišao sam i Srbe povratnike, vidio sam u kakvim uslovima žive. Obavezni smo da im pružimo podršku", rekao je Ivanić..

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE