• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veto Kluba Bošnjaka na zaključke NSRS

Autor SRNA

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske danas je pokrenuo proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa na zaključke Narodne skupštine Srpske o informaciji o Izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice u julu 1995.

 Veto Kluba Bošnjaka na zaključke NSRS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske danas je pokrenuo proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa na zaključke Narodne skupštine Srpske o informaciji o Izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine.

Potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Kemo Čamdžija rekao je Srni da Klub Bošnjaka očekuje da bude zakazana sjednica Vijeća naroda.

"Osim pokretanja mehanizma, uputićemo pismo generalnim sekretarima Vlade, Narodne skupštine i Vijeća naroda, zbog toga što je Vlada, pozivajući se na zaključke parlamenta, stavila van snage izvještaj Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine, a da se prije toga Vijeće naroda, odnosno klubovi, nisu izjasnili o povredi vitalnog nacionalnog interesa", naveo je Čamdžija nakon današnje sjednice Kluba Bošnjaka.

U zaključcima, koje je Narodna skupština usvojila 14. avgusta, odbačen je izvještaj Komisije za Srebrenicu iz 2004. godine i zatraženo da ga Vlada stavi van snage i formira dvije nezavisne međunarodne komisije za utvrđivanje istine - o stradanju svih naroda na području srebreničke regije i o stradanju Srba u Sarajevu.

Vlada Republike Srpske je na posebnoj sjednici stavila van snage Izvještaj Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE