• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Migrantska kriza nije ni blizu kraja''

Autor SRNA

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić izjavio je danas u Sarajevu da migrantska kriza u BiH nije ni blizu kraja, te da je BiH već postala žarište ilegalnih migranata.

 ''Migrantska kriza nije ni blizu kraja'' Izvor: Mondo/Goran Sivački
Ilustracija
Izvor: Mondo/Goran Sivački

"To je pitanje kojim ćemo se morati baviti neopterećeni politikom i nešto što je jako veliki izazov u ovom trenutku", rekao je novinarima Krešić, upitan da prokomentariše izjavu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da je migrantska kriza prošlost. 


Krešić je istakao da je u BiH prisutan znatan broj ilegalnih migranata kojima niko ne zna identitet, niti mjesto gdje su oni ušli u BiH, a koji se bez ikakvog nadzora šetaju po BiH.

Na pitanje novinara da prokomentariše zabranu ulaska ruskom piscu Zaharu Prilepinu u BiH, Krešić je rekao da Ministarstvo bezbjednosti o tome nema nikakvu operativnu nadležnost, te da se sva priča i uplitanja u to može temeljiti na informacijama koje dobiju od operativnih agencija.

"Ako je on (Prilepin) toliko puta ulazio u BiH nezakonito ili nedozvoljeno, mislim da je to problem gdje agencije moraju preispitati svoj rad. U BiH je veoma teško bilo koju stvar istjerati na čistac. Ja sam dugo ovdje i ne mogu da se sjetim neke stvari koju smo mi istjerali na čistac i da smo do kraja definisali njihove dobre i loše strane", naveo je Krešić.

On tvrdi da ne postoji lista na kojoj se nalaze imena lica kojima je zabranjen ulazak u BiH.

"Obavještajno-bezbjednosna agencija ima svoje poslodavce i one koji je nadziru i kome je ona odgovorna za svoj rad", zaključio je Krešić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE