• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovci zabrinuti: Migranti u šumi, stradaće neko

Autor mondo.ba

Nadzorne kamere nedavno na jednoj lovačkoj čeki snimile mečku sa dvoje mladih, a nedugo potom i nekoliko migranata na istom mjestu.

 Lovci zabrinuti: Migranti u šumi, stradaće neko Izvor: Siniša Stanić/MONDO
Izvor: Siniša Stanić/MONDO

 Početak lovne sezone na području Unsko-sanskog kantona donio je muke ovdašnjim lovcima zbog velikog broja migranata koji nelegalno pokušavaju preći preko državne granice sa Hrvatskom, pišu Nezavisne.

Lovci kažu kako migrante svakodnevno sreću u rubnim područjima Bihaća, Cazina i Velike Kladuše i dodaju kako se radi o vrlo opasnoj situaciji u kojoj vrlo lako može neko nastradati.

''Njihove rute vode kroz lovna područja jer oni pokušavaju da kroz šumske vrleti neprimjetno pređu državnu granicu. Kreću se nekontrolisano, nekad pojedinačno, a nekad u većim ili manjim grupama'', kažu u Lovačkom udruženju ''Bihać''

Lovočuvar Hazim Abdijanić navodi kako se migranti čim primijete uniformisanu osobu, u strahu povlače u šume i pokušavaju sakriti.

''S obzirom na to da se tokom lova upotrebljava vatreno oružje ovo može predstavljati veliki problem i dovesti do teških posljedica'', kaže Abdijanić. Lovci objašnjavaju da su nadzorne kamere nedavno  na jednoj lovačkoj čeki snimile mečku sa dvoje mladih, a nedugo potom i nekoliko migranata na istom mjestu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE