• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na tranzitu vraćaju ograničenje na 70 km/h

Autor mondo.ba

Na dionici zapadnog tranzita u Banjaluci između pješačke pasarele i kružnog toka biće vraćeno ograničenje brzine na 70 km/h. Prethodno je zbog žalbe jednog građanina brzina bila ograničena na 40 km/h.

 Na tranzitu vraćaju ograničenje na 70 km/h Izvor: Dušan Volaš, mondo.ba
Izvor: Dušan Volaš, mondo.ba

To je izazvalo revolt mnogobrojnih vozača koji su neko vrijeme "trubili" automobilskom sirenom svaki put kada bi prolazili ovom dionicom.

Iz Javnog preduzeća ''Putevi Republike Srpske'' saopšteno je da je ovo preduzeće postupajući po rješenju ekološkog inspektora Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada Banjaluka bilo dužno da smanji emisiju buke na dijelu magistralnog puta M16, tzv ''zapadnog tranzita'', te je u dužini od 500 metara brzina kretanja vozila smanjena na 40 km/h.

Na ovo rješenje gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove javno preduzeće je podnijelo žalbu Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju kao drugostepenom organu nadležnom za rješavanje ove vrste sporova.

"Nakon razmatranja podnesene žalbe, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju donijelo je rješenje o poništavanju rješenja ekološkog inspektora, a u obrazloženju rješenja navelo je nekoliko razloga, između ostalog i: da ekološki inspektor nije smio vršiti kontrolu bez prisustva prestavnika upravljača puta koji bi na licu mjesta mogao odgovoriti na određena pitanja, potom da ekološki inspektor nije imao ovlašćenje da određuje koja su tehnička rješenja najbolja da se emisija buke smanji na toj lokaciji, s obzirom da ekološki inspektor nije lice tehničke struke, kao ni da utvrđuje rokove za njihovu reallizaciju", stoji u objašnjenju ''Puteva RS''.

U ovom preduzeću kažu da će izdati nalog da se na predmetnoj dionici skloni znak ograničenja brzine od 40km/h i ponovo postavi znak ograničenja od 70 km/h.

Javno preduzeće ''Putevi Republike Srpske'' uputilo je  dopis nadležnim organima sa kojima je i dogovoren važeći režim odvijanja saobraćaja, da se u dolazećem periodu definišu naredni koraci sa ciljem utvrđivanja njihovih stavova na dijelu magistralnog puta M16 koji prolazi kroz grad Banjaluka.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xy

Ma to su gluposti. Naravno da treba smanjiti ogranicenje. Nervozni vozaci, koji trube, trebaju platiti kaznu za uznemiravanje javnosti. Ko hoce brzo da vozi, ima autoput, nek plati putarinu i nek vileni. Malo nam je, izgleda, nesreca na putu i pogibija.

JA

Dobro sve je to fino i krasno obrazlozeno ali mi građani zelimo da znamo na koji način ce taj ekološki inspektor da bude sankcionisan zbog zloupotrebe službenog polozaja

MONDO REPORTAŽE