• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veći januarski računi za struju?

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Davor Šešić kazao je danas da je došlo do „prećutnog poskupljenja“ električne energije u Republici Srpskoj.

 Veći januarski računi za struju? Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba
Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Poskupljenje se odnosi i na privredu i na građane, a izazvano je, objasnio je Šešić, povećanjem naknada za obnovljive izvore energije.

"Građani mogu da se uvjere u poskupljenje tako što će uporediti decembarski račun iz 2018. godine sa januarskim iz tekuće godine. Kažem prećutno poskupljenje, jer građani RS nisu upoznati sa poskupljenjem naknade za obnovljive izvore energije, što je novi udar kako na džepove građana, tako i na privredu. Pored toga što je struja za privredu poskupila za 4,9 odsto, ovo je dodatno poskupljenje od još 1,5 odsto", kazao je Šešić.

On je naveo da će po osnovu posljednjeg poskupljenja u budžet RS biti prikupljeno dodatnih osam miliona KM, ili ukupno za 2019. godinu oko 35 miliona KM.

"Budžet za 2016. godinu po ovom osnovu je bio 11 miliona KM, a tri godine poslije, je 35 miliona KM i sigurno će rasti sljedećih godina. U ovom je učestvovala Vlada RS jer je odobrila nove korisnike naknade za obnovljive izvore energije i Regulatorna komisija za energetiku RS koja je donijela odluku o ovom poskupljenju", kazao je Šešić.

On je ocijenio da novac koji se prikuplja kroz ovakve i slične naknade ide u „privatne džepove“ i ne ulaže se u velike projekte.

Šta kažu Banjalučani o računima za struju VIDEO

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragica

To je super sto su poskupili struju.ubise se pricajuci kako su povecali penziju.ja dobih ravnih 7 km.treba biti umjetnik da prezivis sa 300 km.Bravo

Xy

Nista novo nismo saznali. Znamo da kriminalci ostaju kriminalci. Ali za njih su gradjani glasali, pa nek trpe i posledice.

MONDO REPORTAŽE