• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jočić u Sokobanjskoj

Ministar policije Dragan Jočić, posle mesec dana rehabilitacije u čuvenoj švajcarskoj klinici "Barglistu" smešten je u Sokobanjsku.

 Jočić u Sokobanjskoj Izvor: MONDO

Ministar policije Dragan Jočić, posle mesec dana rehabilitacije u čuvenoj švajcarskoj klinici "Barglistu", vratio se u petak u Beograd, pišu "Novosti".
Prvi policajac Srbije nastavlja oporavak u beogradskom Zavodu za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Vladin "falkon" sa ministrom Jočićem sleteo je iz Ciriha na Aerodrom "Nikola Tesla" oko podne. Pored supruge Milane, u pratnji su bili jedan lekar, četiri pripadnika obezbeđenja MUP i jedan član Vlade Srbije.

Sanitetom u pratnji petoro kola MUP, ministar je autoputem prebačen do klinike u Sokobanjskoj 13. Još iz Ciriha, dok su ga lekari pripremali za transport, Jočić je lično tražio od svojih saradnika da se oko njegovog povratka u zemlju ne pravi "medijski događaj".

Saobraćaj u desnoj traci, od Surčina do Mostarske petlje, privremeno je zaustavljen, dok nije prošla kolona sa ministrom Jočićem. Deo Dedinja, praktično čitav krug oko tri bolnice -Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", Instituta za rehabilitaciju u Sokobanjskoj 17 i Zavoda "Zotović", bio je blokiran. Policija nije dozvoljavala prolaz.

U "Zotoviću" je sve bilo spremno za dolazak ministra policije, koji je u saobraćajnoj nesreći 25. januara polomio peti vratni pršljen. Zavod za rehabilitaciju smešten je u barakama. U jednoj od njih, prethodnih nedelja, renoviran je apartman za prvog policajca Srbije.

"Napravljen je program dalje rehabilitacije, a ubrzo će se sastati i konzilijum, koji je formirala Vlada Srbije za praćenje lečenja ministra Jočića", rekao je u petak prof. dr Zdeslav Milinković, načelnik Spinalnog centra Specijalne ortopedsko-hirurške bolnice "Banjica", koji je operisao Jočića.

Milinković odbacuje spekulacije da će Jočić kratko ostati u zemlji, i da odlazi na novu operaciju u Rusiju. Dalji Jočićev oporavak vodiće prof. dr Ljubica Konstantinović, stručnjak za rehabilitaciju ortopedsko-traumatoloških povreda. Ona je, inače, kuma ministra policije.

U najužem timu lekara, prema izvorima "Novosti", biće i dr Rade Babović iz ovog zavoda.

Tokom rehabilitacije u "Barglistu", napravljeni su manji pomaci u oporavku povređenog ministra. Njegovo stanje je stabilno. Jočić je nepokretan, ali je stabilizovan u sedećem položaju.

O trošku DSS-a napravljena su invalidska kolica po meri, a u daljoj rehabilitaciji biće preduzeto sve da se povređeni ministar što više osamostali.

Ministar Jočić vratio se u zemlju na ličnu inicijativu, saopštilo je u petak Ministarstvo zdravlja. Profesor dr Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, obišao je Jočića i posle kraćeg razgovora sa njim izjavio da se ministar policije dobro oseća i da njegov oporavak ide u pozitivnom smeru.

Najbliži saradnici koji su u petak videli ministra Jočića kažu da se on dobro oseća i da je uprkos teškoj povredi, uspeo da sačuva vedar duh.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE