• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić: Istraga Tužilaštva obična glupost

Autor SRNA

"Tužilaštvo BiH otvorilo je protiv mene istragu, nabrojalo je tamo krivičnih djela više nego što Branko Ćopić ima djela", rekao je Mektić na konferenciji za novinare.

 Mektić: Istraga Tužilaštva obična glupost Izvor: Brankica Spasenić/MONDO
Izvor: Brankica Spasenić/MONDO

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić ocijenio je kao najobičniju glupost odluku Tužilaštva BiH da protiv njega bude sprovedena istraga zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, odavanja tajnih podataka, te davanje lažnog iskaza u vezi sa navodnim vrbovanjem selefija.

"Tužilaštvo BiH otvorilo je protiv mene istragu, nabrojalo je tamo krivičnih djela više nego što Branko Ćopić ima djela", rekao je Mektić na konferenciji za novinare.

On je ponovio svoje tvrdnje da Tužilaštvo BiH ne radi ništa na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te ocijenio da je ova istraga pokrenuta zbog privatnih i rodbinskih interesa.

"U nedostatku mogućnosti da na bilo koji način demantuju ono što se događalo u vezi sa aferom upada Hrvatske obavještajne službe na prostor BiH i njihovog djelovanja, oni ni u ovom slučaju nisu motivisani interesima BiH i njenih građana, već isključivo interesima Hrvatske i da ovdje zaštite njene interese", rekao je Mektić.

Istraga Tužilaštva BiH u slučaju vrbovanja selefija, dodao je Mektić, vođena je kako bi se saznalo šta o tome zna obavještajna služba BiH "kako bi se `oprao` jedan broj pojedinaca koji se pominje u ovoj aferi, a koji su u bliskoj rodbinskoj vezi sa glavnim tužiocem BiH Gordanom Tadić".

"Kako objasniti činjenicu da dan-dva ranije obustave istragu u ovom slučaju, a onda otvore istragu protiv mene za odavanje tajni? Kako sam odavao tajnu kad se ništa nije desilo", upitao je Mektić.

On je dodao da su predstavnici određenih bezbjednosnih agencija u BiH informisali Tužilaštvo da je postojao operativni upad u BiH, ali da to Tužilaštvu ništa ne znači.

Tvrdeći da nije iznio nijedan operativni podatak, Mektić je rekao da Tužilaštvo četiri godine traži način "da mu se osveti zato što govori da je ova institucija lopovska", ali, kako kaže, neće uspjeti da se obračunaju s njim.

"Tadićeva je jednom objavila da ima otvorenih osam istraga protiv mene. Misle da time na mene utiču, da izvrše pritisak", dodao je Mektić.

On je istakao da Tužilaštvo BiH ne želi ozbiljan obračun sa organizovanim kriminalom u BiH. "Da su htjeli, za dvadesetak godina postojanja Tužilaštva, bilo bi barem nekoliko ozbiljnih presuda, posebno za korupciju koja je urušila sistem u BiH", rekao je Mektić.

Tužilaštvo BiH danas je naredilo sprovođenje istrage protiv Mektića nakon što je, radeći na predmetu o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH, došlo do više dokaza o postojanju osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, odavanje tajnih podataka, te davanje lažnog iskaza. /kraj/ss/ljlj

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Грмеч

Молим те, наброј бар три Ћопићева књижевна дјела???

СССС

@Грмеч а теби је то нешто битно? Наброј их ти. А није битно то што је он овај пут баш у праву. Тужилаштво је дно дна и у РС и у БиХ. Не раде ништа. Под политичким утицајем су 200%. "Истраге" које воде су срамота за правосуђе. Политичари им наређују шта смију, а шта не истраживати...

MONDO REPORTAŽE