• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špediteri ponovo obustavili rad na Rači

Autori mondo.ba Autori SRNA

Špediteri na Rači prekinuli su u podne treću obustavu rada u ovom mjesecu i najavili blokadu carinskog terminala kamionima u četvrtak, 15. avgusta, ukoliko UIO BiH ne odustane od izmještanja ovog terminala.

 Špediteri ponovo obustavili rad na Rači Izvor: MONDO, Lana Stošić
Izvor: MONDO, Lana Stošić

Predstavnik špeditera u protestu Radmila Koprivica je rekla da blokada neće ometati putnički saobraćaj na graničnom prelazu Rača.

Koprivica je ranije danas rekla da njihov zahtjev podržavaju i prevoznici, te da se od jutros na Rači ne predaju i ne obrađuju carinski papiri.

Ona je navela da špediteri na ovom graničnom prelazu u prosjeku dnevno obrađuju od 200 do 300 carinskih papira, te da je godišnji prihod koji UIO ubire na carinskom terminalu Rača tri miliona KM.

Prevoznici iz RS: Na Rači gore nego na deponiji!

"Iz medija smo saznali da bi nam se danas mogao direktno obratiti neko iz UIO, što tražimo još od početka avgusta i prije otvaranja tenderske dokumentacije za izmještanje carinskog terminala", rekla je Koprivica.

Prema njenim riječima, špediteri sa Rače, sa kojima se solidarišu prevoznici iz Republike Srpske, svoje zahtjeve i obrazloženja uputili su i Delegaciji EU u BiH koja je finansirala uređenje carinskog terminala na graničnom prelazu Rača.

"Žalili smo se što se BiH na ovakav način odriče nečega što joj je EU poklonila i pokušavaju da sve to prenesu kod nekog privatnika", kaže Koprivica.

Špediteri još ne znaju ishod tendera na koji je stigla jedna prijava, ali najavljuju da neće odustati od zahtjeva da carinski terminal ostane na Rači i da UIO ima domaćinski odnos prema ovoj lokaciji.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE